امضای تفاهم‌نامه وزارتخانه‌های ارتباطات و میراث‌فرهنگی
امضای تفاهم‌نامه وزارتخانه‌های ارتباطات و میراث‌فرهنگی
تفاهم‌نامه همکاری میان وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به امضا رسید.

به گزارش وزارت میراث فرهنگی، این تفاهم‌نامه همکاری در حاشیه دومین همایش توسعه گردشگری ایران کهن با خلاقیت و نگاه دانش بنیان که با حضور عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، برگزار شد، به امضا رسید.

این تفاهم‌نامه همکاری میان معاونت گردشگری به نمایندگی از وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات امضا شد.

 استفاده از اماکن تاریخی و موزه‌های «پست» در راستای معرفی ظرفیت‌های مشترک، معرفی و بهره‌برداری از امکانات، اراضی و ابنیه‌های تحت اختیار «پست» در راستای انجام فعالیت‌های گردشگری بر اساس اساسنامه پست و قوانین جاری، همکاری در برگزاری فراخوان‌های مربوط به جذب سرمایه‌گذار و مجری طرح‌های گردشگری و صنایع‌دستی با رعایت قوانین و مقررات، حمایت از سرمایه‌گذاران و مجریان طرح‌ها برای حفظ امنیت سرمایه‌گذاری در پروژه‌ها مطابق با ظرفیت‌های موجود و در چارچوب قوانین و مقررات از همکاری و مشارکت در زمینه معرفی و ترویج برند ملی «پست» و «وزارت میراث‌فرهنگی» در کشور، ترویج ظرفیت‌های «وزارت میراث‌فرهنگی» اعم از رویدادهای مندرج در تقویم رویدادهای مرتبط در کشور از طریق درج تصاویر و اطلاعات مربوطه در طراحی تمبرهای کشور با رعایت مقررات مربوطه،‌ از جمله اهداف و موضوع این تفاهم‌نامه است.

همکاری در برگزاری کارگاه‌های آموزشی عمومی و تخصصی در زمینه ارائه خدمات تجارت الکترونیک و سایر موارد مورد نیاز طرفین در صورت تامین منابع مالی در استفاده از بانک‌های اطلاعاتی طرفین برحسب نیاز و توافق در راستای موضوع تفاهم‌نامه در برگزاری همایش و نمایشگاه‌های تخصصی و رویدادهای بین‌المللی برای معرفی فرصت‌ها و ظرفیت‌های طرفین با اخذ مجوزهای مربوطه در چارچوب قوانین و مقررات اور و اجرای طرح چاپ تمبر شخصی (بویژه تصاویر بناهای تاریخی)، ارسال کارت‌های الکترونیکی و فعالیت‌هایی مشابه برای اعضای طرف تفاهم‌نامه توسط «پست» با توافق طرفین در چارچوب ضوابط و مقررات، اختصاص فضاهای فیزیکی مناسب به فعالان وزارت میراث‌فرهنگی توسط «پست» و متقابلا اختصاص فضاهای مناسب به فعالان پست توسط وزارت میراث‌فرهنگی در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه‌، ارائه خدمات پستی در قالب سرویس‌های تجارت الکترونیک از مهم‌ترین مفاد این تفاهم‌نامه است.

همچنین در ادامه این مراسم از «دانشنامه طراحی و ساخت هتل استارت‌آپ ماتیا گروپ» و «پارس پدیا سامانه ارائه محتوای فاخرگردشگری ایران» رونمایی شد.

توسعه خدمات فناوری اطلاعات از اولویت‌های دولت است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اولویت دولت سیزدهم در توسعه استفاده از فناوری اطلاعات، اعلام کرد که از خدمات و سرویس‌های ارائه‌شده در بخش گردشگری استقبال و حمایت می‌کنیم.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عیسی ‌زارع‌پور وزیر ارتباطات در همایش توسعه گردشگری ایران کهن که با حضور عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد، با اشاره به اولویت فناوری اطلاعات در زندگی مردم برای دولت سیزدهم تأکید کرد:از ارائه خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات در حوزه گردشگری حمایت می‌کنیم.
وی با اشاره به اهمیت فناوری اطلاعات، گفت: ذات فناوری اطلاعات تحول زاست و به همین دلیل این بخش سرعت تحول را به بخش‌های مختلف نیز انتقال می‌دهد.
وزیر ارتباطات به نبود اطلاعات و امکانات امروزه در سال‌های گذشته در حوزه سفر و گردشگری، افزود: هم‌اکنون برای رفتن به یک سفر از مقصد تا مبدأ تمام اطلاعات مورد نیاز وجود دارد و از طریق اپلیکیشن‌های موجود می‌توان تمام تمهیدات یک سفر را به‌صورت برخط انجام داد که همه این‌ها باعث تسهیل سفر و گردشگری برای مردم شده است.
وی با تأکید به اینکه در این حوزه از دنیا عقب نیستیم، افزود: ظرفیت‌های بسیاری در حوزه گردشگری می‌تواند فعال شود و همچنین به معرفی و فروش محصولات صنایع‌دستی کمک کند.
زارع پور به توسعه زیرساخت‌های ارتباطات ثابت و همراه در کشور اشاره کرد و گفت: در حوزه زیرساخت‌ها در آستانه یک جهش بزرگ از طریق پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها با سرعت‌های بالا ( چند صد مگابیت بر ثانیه) هستیم که با این زیرساخت‌ها خدمات و برنامه‌های کاربردی بسیاری باکیفیت و سرعت بالا می‌تواند راه‌اندازی شود.
وزیر ارتباطات به قابلیت‌های مختلف فناوری اطلاعات در بخش‌های مختلف مانند پزشکی، شهر هوشمند و گردشگری اشاره کرد و گفت: با قابلیت پردازش و ارائه خدماتی که در این بخش وجود دارد باید آماده باشیم و چشم‌اندازی برای استفاده از خدمات آن طراحی کنیم.
وی با اشاره با اولویت دولت سیزدهم در استفاده از فناوری اطلاعات، افزود: با فراهم شدن زیرساخت‌ها از فعالیت و ارائه خدمات در این حوزه استقبال و حمایت می‌کنیم.
زارع پور به ظرفیت‌های کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال اشاره کرد و گفت: این کارگروه با تمام اختیارات هیئت دولت در این حوزه موانع توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی را برطرف می‌کند و ظرفیت خوبی برای توسعه این بخش ایجاد می‌کند.
وی به اهمیت کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال در تصمیم‌گیری در این حوزه اشاره کرد و افزود: گاهی اوقات یک تصمیم در این حوزه مانند توسعه کسب‌وکارهای مربوط به سفر می‌تواند ده‌ها نوع کسب‌وکار و هزاران شغل جدید ایجاد کند.
وزیر ارتباطات، فناوری اطلاعات را یکی از فناوری‌های راهبردی برای دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: دولت سیزدهم به دنبال توسعه در این حوزه است و محدودیت‌های ایجاد شده در چند روز گذشته نیز می‌گذرد و مسیر شتابان توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه می‌یابد.
بر اساس همین گزارش، در ادامه این همایش با حضور وزیر ارتباطات و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تفاهم‌نامه‌ای نیز بین شرکت ملی پست و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، به امضای محمود لیائی مدیرعامل شرکت ملی پست و شالیبافان معاون وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی رسید.
همچنین وزیر ارتباطات از سامانه پارس پدیا در حوزه تولید محتوای فاخر گردشگری و سامانه آوازه رونمایی کرد.

در این همایش ۷ استارت آپ حوزه گردشگری و میراث فرهنگی نیز به ارائه نحوه کار و فعالیت‌های خود پرداختند.