به گزارش معاونت علمی و فناوری، با افزایش جمعیت و گسترش روز افزون شهر تهران، مقررات سختگیرانهای برای استقرار شرکتها و واحدهای صنعتی، تولیدی، تجاری و اداری در مناطق مسکونی وضع شده است.
بنگاههای تجاری موظف شدند تا دفاتر اداری خود را در ساختمانها و مناطق دارای کاربری غیرمسکونی مستقر کنند. همچنین برای استقرار کارخانجات صنعتی در اطراف تهران نیز محدودیتهای وضع شد.
اما معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این زمینه تفاهمنامهای با مجموعه شهرداری تهران منعقد کرد تا تسهیلاتی برای شرکتهای دانش بنیان در نظر گرفته شود. تاکنون بیش از ۲۰۰ شرکت دانشبنیان توانستهاند با استفاده از این خدمت، در ۴ هزار متر کاربری مسکونی شهر تهران مستقر شوند.
براساس تفاهمنامه همکاری بین شهرداری تهران و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، شرکتهای دانشبنیان فعال در تهران، میتوانند در صورت کسب شرایط لازم، دفاتر خود را در اماکن مسکونی مجاز در سطح شهر تهران مستقر کنند. از ابتدای تصویب این تفاهمنامه تاکنون بیش از ۲۰۰ شرکت توانستهاند از این تسهیلات، بهرهمند شوند و در ۴ هزار مترمربع کاربری مسکونی شهر تهران مستقر شوند.
بسته خدمتی، استقرار شرکتهای دانشبنیان در مناطق مسکونی، بر اساس راهبردهای اقتصاد مقاومتی تصویب شده است. شرکتهای دانش بنیانی که از شرایط لازم برای بهرهمندی از این بسته خدمتی برخوردار هستند از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معرفی میشوند تا در پهنههای مختلف شهری تعیین شده مستقر شوند.
نداشتن شاکی خصوصی و یا آرا کمیسیونهای ماده صد از جمله شرایطی است که در مسئله صدور مجوز استقرار در مناطق مسکونی مؤثر است. شرکتهای متقاضی باید توجه داشته باشند که بر اساس این تفاهمنامه، کاربری ساختمان تغییر نخواهد کرد و صرفاً به شرکت اجازه ادامه فعالیت در اماکن مسکونی داده خواهد شد.
در همین رابطه: جزئیات تسهیلات صندوق نوآوری به دانش بنیانها/ افزایش حمایت بلاعوض
مدیر پذیرش صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: میزان حمایت بلاعوض صندوق در سال ۹۸ بیش از ۴ برابر سالهای قبل بوده است.
به گزارش خبرنگار مهر، محسن نوتاش امروز در رویداد مجازی ارائه نیازهای فناورانه صنعت برق که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد در خصوص نحوه حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از شرکتهای دانش بنیان در تمام مراحل تولید گفت: وظیفه صندوق نوآوری در اکوسیستم نوآوری حمایت از شرکتهای دانش بنیان است و در تمام چرخه تولید محصول از شرکتهای دانش بنیان حمایت میکند.
وی تاکید کرد: ابزارهای مالی صندوق نوآوری در تمام چرخه تولید محصول از ایده تا ورود به بازار در خدمت شرکتهای دانش بنیان است.
مدیر پذیرش صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی به چهار دسته تقسیم می شود، گفت: این خدمات در حوزه ارائه تسهیلات ضمانتنامه، سرمایه گذاری و توانمندسازی هستند.
وی با اشاره به ارائه تسهیلات که یکی از خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی محسوب می شود، گفت: این تسهیلات برای نمونه سازی قبل از تولید صنعتی، تولید صنعتی، سرمایه در گردش، اشتغال زایی، اسناد خزانه اسلامی، تأمین دفتر کاری، لیزینگ و استصناع مصنوعی به فناوران از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی ارائه می شود.
وی با اشاره به تسهیلات توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: این تسهیلات در حوزه آموزش، مشاوره، توسعه بازار، استاندارد و تأییدیه، حفاظت از مالکیت فکری، رویدادها و شبکه سازی، رتبه بندی رقابت پذیری و کمک هزینه تحقیق و توسعه به فناوران اعطا می شود.
مدیر پذیرش صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه با همکاری ۱۲ بانک بیش از سه برابر منابع اهرمی شده، به شرکت های دانش بنیان تسهیلات اعطا شده است، خاطرنشان کرد: با پرداخت ۴۴۰ میلیارد تومان تسهیلات به ۲۲ صندوق پژوهش و فناوری، زمینه فعالیت گسترده این صندوق ها در سراسر کشور فراهم شد.
وی با اشاره به مبلغ ضمانتنامه صادر شده از آذرماه ۹۷ تاکنون به شرکت های دانش بنیان تأکید کرد: صدور ضمانتنامه از طریق شبکه بانکی و مورد پذیرش کلیه کارفرمایان با ایجاد شرایط ترجیحی برای شرکت ها انجام شده که این میزان ۳۷ برابر عملکرد صندوق نوآوری و شکوفایی گذشته است.
وی گفت: در سال ۹۸، ۱۱ میلیارد تومان حمایت بلاعوض برای بیش از سه هزار درخواست شرکت های دانش بنیان اعطا شده است.
- افزایش ۴برابری ارائه تسهیلات بلاعوض به فناوران
مدیر پذیرش صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: میزان حمایت بلاعوض صندوق در سال ۹۸ بیش از ۴ برابر سالهای قبل بوده که در سه ماهه ابتدایی امسال، هزار و ۲۰۰ درخواست برای دریافت خدمات توانمندسازی ثبت شده است.
نوتاش در مورد تسهیلات نمونهسازی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز گفت: این تسهیلات برای ساخت نمونه اولیه محصول بوده و منجر به ظرفیتسازی برای ورود به بازار محصولات دانش بنیان میشود که حمایت صندوق تا ۱۰۰ درصد هزینههای مورد نیاز برای نمونهسازی است.
نوتاش با اشاره به معیارهای تأثیرگذار در میزان و نوع تضامین در انتهای فرآیند ارزیابی شرکت ها، خاطرنشان کرد: برای ارائه ضمانت نامه مبلغ تسهیلات مصوب، وضعیت اعتباری شرکت، وضعیت مالی و ریسک های طرح و شرکت مورد ارزیابی قرار می گیرند.
وی در خصوص ارائه تسهیلات نمونه سازی گفت: این تسهیلات برای نمونه سازی صنعتی یک محصول دانش بنیان، حمایت از ارتقا یا توسعه نمونه مهندسی این محصول، ظرفیت سازی برای ورود محصولات به بازار، تأییدیه فنی و تست عملکرد نمونه محصول در شرایط واقعی و فرآیندهای صرفاً تحقیق و توسعه اختصاص می یابد.
مدیر پذیرش صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه تا ۱۰۰ درصد هزینه های مورد نیاز برای نمونه سازی از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی حمایت می شود، اظهار داشت: باید حداقل یک نمونه آزمایشگاهی ازمحصول دانش بنیان تأیید شده باشد.
نوتاش در خصوص فعالیت های قبل از تولید صنعتی تصریح کرد: این تسهیلات با نرخ بهره ۱۱ درصد به شرکت ها اعطا می شود که دوره بازپرداخت آن ۵ ساله است.
وی در خصوص تسهیلات فروش اقساطی، لیزینگ، استصناع تأکید کرد: این تسهیلات با هدف توسعه بازار محصولات دانش بنیان از طریق تأمین خریدار اعطا می شود؛ نرخ ا ین تسهیلات ۹ درصد است و دوره تنفس سه ساله دارد.
مدیر پذیرش صندوق نوآوری و شکوفایی در خصوص تسهیلات صنایع در گردش، گفت: این تسهیلات در هزینه های اجرای قراردادهای جاری، هزینه های تولید سالانه محصولات دانش بنیان براساس برآورد فروش شرکت و خرید مواد اولیه، دستمزد، اجاره محل و غیره توسط شرکت ها مصرف می شود.
وی در خصوص اعطای سرمایه در گردش بانکی خاطرنشان کرد: این تسهیلات برای ارزیابی مالی و اعتباری شرکت، تعیین تضامین توسط بانک، حمایت تا ۷۰ درصد فروش دانش بنیان، تسهیلات بیش از ۱۰ میلیارد ریال اعطا می شود.
در همین رابطه: دریافت ضمانت بانکی از شرکتهای دانشبنیان تسهیل شد
شرکتهای دانشبنیان برای ایفای تعهدات کاری و مالی خود، نیازمند ضمانت نامه بانکی هستند. این ضمانتنامه با تسهیلات ویژه در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار میگیرد.
به گزارش معاونت علمی و فناوری،بیش از ۵ هزار شرکت دانشبنیان مشغول فعالیت هستند که بیش از ۱۱۰ خدمت گوناگون برای توسعه و گسترش فعالیت توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به آنها ارائه میشود.
صدور انواع ضمانتنامهها، بخشی از این خدمات بانکی و مالی است که به شرکتهای دانشبنیان عرضه میشود. سه نوع ضمانتنامه بانکی شامل «ضمانتنامه پیشپرداخت»، «ضمانتنامه حسن انجام کار» و «ضمانتنامه شرکت در مناقصه» در این بسته خدمتی توسط بانکهای همکار با صندوق نوآوری و شکوفایی ارائه میشود.
معمولاً پس از امضای قرارداد بین کارفرما و پیمانکار، مبلغی به عنوان پیش پرداخت برای شروع کار، توسط کارفرما به پیمانکار پرداخت میشود و در مقابل، ضمانت نامهای معادل وجه پرداخت شده، از پیمانکار مطالبه خواهد شد، این ضمانت نامه که توسط بانک صادر میشود، ضمانتنامه پیشپرداخت نام دارد.
ضمانت نامه حسن انجام کار نیز، همانگونه که از اسم آن معلوم است از پیمانکار دریافت میشود تا او کارهای محول شده را به شکل مطلوب و مطابق خواست کارفرما انجام دهد.
همچنین شرکتهای دانش بنیان ممکن است به عنوان یک بنگاه اقتصادی در مناقصات مختلف شرکت کنند. کارفرما و دستگاهی که مناقصه را برگزار میکند، ممکن است از پیمانکار یک ضمانت نامه بانکی تحت عنوان ضمانت شرکت در مناقصه دریافت کند که به آن «ضمانت نامه شرکت در مناقصه » میگویند.
این سه ضمانتنامه که ضمانت پیمان نیز خوانده میشوند از سوی بانکهای عامل صادر میشوند تا پیمانکار بر سر عهد و پیمان خود باقی بماند و تعهدات خود را به شکل درست انجام دهد.
البته شرکتهای دانشبنیان میتوانند از مسیرهای عادی و مرسوم نیز برای دریافت ضمانتنامه اقدام کنند، اما دریافت ضمانتنامه از مسیر صندوق نوآوری و شکوفایی،از چند مزیت برخوردار است.
در این نوع ضمانتنامهها ۵۰ درصد سپرده نقدی مورد نیاز بانک، توسط صندوق نوآوری و شکوفایی تامین میشود و تخفیف ۳۰ درصدی در کارمزد صدور ضمانتنامه بانکی منظور میشود.