علی اکبر صفوی در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا درباره تحت پوشش قرار گرفتن جمعیت دانشجویی دانشگاه های وزارت علوم در آموزش های الکترونیکی، اظهار داشت: حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار دانشجو در دانشگاه های وزارت علوم و آزاد اسلامی تحصیل می کنند که با احتساب دانشجویان علوم پزشکی جمعیت دانشجویی ما به حدود سه میلیون نفر می رسد.
وی افزود: از این تعداد ۶۰۰ هزار نفر در دانشگاه های دولتی تحصیل می کنند؛ همچنین در حال حاضر به طور متوسط ۱۰ تا ۱۵ درصد دروس دانشگاهی عملی است و در دانشگاه های بزرگ و دولتی کشور، بیش از ۹۰ تا ۹۵ درصد دانشجویان برای گذراندن دروس عملی از سیستم استفاده می کنند.
رییس کارگروه آموزش های الکترونیکی وزارت علوم خاطرنشان کرد: دانشگاه پیام نور با جمعیت حدود ۴۳۰ هزار نفری، افزون بر ۸۰ درصد دانشجویان را تحت پوشش آموزش های الکترونیکی قرار داده است.
صفوی درباره سایر دانشگاه ها خاطرنشان کرد: دانشگاه های فنی و حرفه ای هم با ۱۷۰ شعبه و ۱۳۰ هزار دانشجو، بیش از ۷۰ درصد دانشجویان را وارد دوره های آموزش الکترونیکی کرد.
وی درباره دانشگاه علمی کاربردی همچنین گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی دارای ۶۰۰ شعبه و ۳۰۰ هزار دانشجو است که حدود ۵۰ درصد دانشجویان این دانشگاه تحت پوشش آموزش های الکترونیکی هستند.
وی درمورد آموزش در دانشگاه فرهنگیان یادآور شد که این دانشگاه با بیش از ۸۸ هزار دانشجو، ۱۰۰ درصد جمعیت دانشجویی را از آموزش های الکترونیکی در ایام کرونا بهره مند کرده است.
رییس کارگروه آموزش های الکترونیکی وزارت علوم افزود: دانشگاه های غیردولتی و غیرانتفاعی با ۳۰۰ شعبه و ۳۰۰ هزار دانشجو حدود ۵۰ درصد جمعیت دانشجویی خود را از امکانات آموزش الکترونیکی بهره مند کرده اند.
به گزارش ایرنا، از زمان شیوع ویروس کرونا در کشور و تعطیلی کلاس های حضوری دانشگاه ها، آموزش های الکترونیکی جایگزین این کلاس ها شد.
در همین رابطه: ۹۰ درصد آموزش دانشگاه تهران مجازی ارائه شد
معاون آموزشی دانشگاه تهران گفت: در دوران شیوع ویروس کرونا و با توجه به تعطیلی دانشگاه تهران، ۹۰ درصد آموزشها برای ۹ هزار و ۵۰۰ واحد درسی به صورت مجازی ارائه شد.
سیدحسین حسینی روز دوشنبه در هفتمین جشنواره آموزشی دانشگاه تهران افزود: با دیدن فضای دانشگاه که خالی از حضور دانشجویان است، احساس غربت میکنیم اما آموزش همچنان ادامه دارد.
وی گفت: در دوران کرونا که آموزشها به صورت الکترونیک و مجازی ارائه شد، غالب بر هفت هزار و ۵۰۰ درس نظری و ۲ هزار درس عملی به صورت الکترونیک به دانشجویان ارائه شد. البته تغییر سریع نحوه آموزش از حضوری به مجازی ممکن است مشکلاتی به همراه بیاورد. ولی در نهایت ۹۰ درصد آموزش به صورت الکترونیک ارائه شد که لازم است از همه همکاران آموزشی تقدیر و تشکر شود.
معاون آموزشی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه نوآوری در آموزش باید اولویت شبکه آموزش دانشگاه قرار بگیرد، افزود: آموزش پایه و اساس هر دانشگاهی است و هر جا که به آموزش بها داده شود، آن دانشگاه، سازمان و نهاد جایگاه ویژهای خواهد داشت. البته این هدف نیازمند به روز بودن، نوآوری و هدفمندی است.
حسینی با بیان اینکه هرقدر در حوزه آموزش تلاش شود، باز هم از نقطه مطلوب فاصله داریم، اظهار داشت: به رغم اینکه دانشگاه تهران پیشگام سایر دانشگاههای کشور در آموزش است اما نمیتوان گفت که به نقطه مطلوب رسیدیم. البته دانشگاه تهران با ۲ هزار ۱۰۰ نفر عضو هیات علمی، ۴۰ هزار دانشجو و ۹۰۰ رشته که ارائه داده با همت همه اعضای هیات علمی و کارکنان به خوبی از عهده آموزش بر آمده است.
وی به فعالیتهای انجام شده معاونت آموزشی دانشگاه تهران در سال ۹۸ اشاره کرد و گفت: سامانه سپاری خدمات آموزشی، صدور گواهی موقت برای دانشجویان، برنامهریزی برای دفاع از پایاننامه و رسالههای دانشجویان، ایجاد میز خدمات آموزشی، حذف کامل پروندههای فیزیکی، بازنگری آییننامهها و دستورالعملهای آموزشی، سیاست تعدیل پذیرش دانشجو برای رسیدن به شاخص استاندارد تعداد استاد به دانشجو به خصوص از طریق جذب استعدادهای درخشان، بازنگری آییننامه استخدامی دانشگاه تهران، اجرای سیاستگذاری نحوه جذب در دانشگاه تهران، سامانه سپاری ترفیع اعضای هیات علمی، برگزاری جلسات هم اندیشی و کارگاههای آموزشی، بازنگری حوزه آموزشهای آزاد، راهاندازی سامانههای آموزشی جدید، عقد قرارداد با سازمانها و مراکز اقتصادی و اجتماعی و برگزاری کلاس های مجازی در دوران کرونا از جمله مهمترین برنامههای اجرا شده دانشگاه تهران در حوزه آموزش بود.