چگونه به حالت قبل از فکتوری ریست برگردیم
همراه ما باشید

چگونه به حالت قبل از فکتوری ریست برگردیم

چگونه به حالت قبل از فکتوری ریست برگردیم

آی‌سی‌تی‌نیوز - ممکن است بخواهید گوشی خود را واگذار کنید، آن را بفروشید یا بخواهید از حجم زیاد اطلاعاتی که در گوشی‌تان وجود دارد و منجربه‌ کاهش سرعت دستگاهتان شده خلاص شوید؛ یکی از اصلی‌ترین کار‌هایی که پیش از فروختن گوشی باید انجام دهید، انجام فکتوری ریست یا بازگشت به حالت کارخانه است که با انجام این کار روی تبلت یا تلفن همراه، همه اطلاعاتی که در آن داشتید، حذف می‌شود.

به نقل از تعادل، ممکن است بخواهید گوشی خود را واگذار کنید، آن را بفروشید یا بخواهید از حجم زیاد اطلاعاتی که در گوشی‌تان وجود دارد و منجربه‌ کاهش سرعت دستگاهتان شده خلاص شوید؛ یکی از اصلی‌ترین کار‌هایی که پیش از فروختن گوشی باید انجام دهید، انجام فکتوری ریست یا بازگشت به حالت کارخانه است که با انجام این کار روی تبلت یا تلفن همراه، همه اطلاعاتی که در آن داشتید، حذف می‌شود. با وجود این، درمواردی ممکن است به‌اشتباه اطلاعات مهمی را از روی گوشی حذف کرده باشید و اینجا این سوال ایجاد شود که آیا پس از این کار امکان بازیابی اطلاعات گوشی وجود دارد؟ وب‌سایت دیجیاتو در گزارشی به چگونگی انجام فکتوری ریست یا بازگشت به حالت کارخانه در گوشی‌های اندرویدی اشاره کرده و به امکان بازیابی اطلاعات پس از انجام فکتوری ریست و چگونگی انجام این کار پرداخته است.

فکتوری ریست یا بازگشت به حالت کارخانه فرآیندی است که بعد از انجام آن روی تبلت یا تلفن همراه خود، همه اطلاعاتی که در آن داشتید، حذف می‌شود. با انجام این کار همه داده‌ها، نرم‌افزار‌ها و به‌طور کلی اطلاعاتی که روی گوشی خود ذخیره کرده بودید، از بین خواهد رفت. فکتوری ریست (Factory Reset) در بعضی از گوشی‌ها بازگشت به کارخانه (در تلفن‌هایی که از زبان فارسی پشتیبانی می‌کنند)، Master Reset و همچنین System Restore نام‌گذاری شده است. گاهی اوقات بسیاری از افراد به‌جای فکتوری ریست از واژه Wipe استفاده می‌کنند که فرآیندی مشابه با فکتوری ریست است. دلایل متعددی می‌تواند برای فکتوری ریست وجود داشته باشد. پیش از هرچیز ممکن است بخواهید دستگاه خود را بفروشید و به‌طور حتم نمی‌خواهید اطلاعات ذخیره‌شده شما روی گوشی باقی بماند تا خریدار به اطلاعات قبلی شما دسترسی داشته باشد. به همین دلیل باید پیش از واگذاری گوشی خود به شخصی دیگر، ابتدا آن را فکتوری ریست کنید. یکی دیگر از دلایل ممکن است به این خاطر باشد که پس از گذشت مدتی، حجم قابل توجهی از گوشی‌تان از اپلیکیشن‌ها و داده‌های مختلف پر شده و این موضوع منجربه کاهش چشمگیر سرعت سیستم عاملتان شده است. با انجام فکتوری ریست می‌توانید تلفن خود را سریع‌تر از همیشه کنید. در نهایت، اگر دستگاه شما مشکل نرم‌افزاری داشته باشد و نتوانید آن را تعمیر کنید، انجام فکتوری ریست عمدتا می‌تواند راهگشا باشد.

فکتوری ریست گوشی‌های اندرویدی

اندروید گزینه‌های متعددی برای انجام فکتوری ریست در اختیار کاربرانش و در بخش تنظیمات سیستم عامل قرار داده است. پیش از انجام ریست، مطمئن شوید که اطلاعات مهم را روی دستگاه اندرویدی خود ذخیره‌سازی کرده‌اید. ممکن است بخواهید بخشی از تنظیمات و لیستی از اپلیکیشن‌ها و فایل‌های صوتی و تصویری خود را نگه‌داری کنید. برای انجام فکتوری ریست در گوشی‌های اندرویدی، ابتدا باید به بخش تنظیمات بروید و گزینه System را انتخاب کنید. از این بخش چند مورد مختلف از تنظیمات را مشاهده می‌کنید. گزینه Advanced را انتخاب کنید تا امکانات بیشتری قابل مشاهده باشد و آنگاه Reset Options را بزنید. از این منو، می‌توانید گزینه Erase all data یا Factory Reset را انتخاب کنید. پس از انتخاب این گزینه، یک صفحه تایید برایتان به نمایش در می‌آید. گزینه Erase all data را انتخاب کنید. در این صفحه به شما هشدار داده می‌شود که درصورت ادامه مراحل همه اطلاعاتی که در گوشی دارید حذف خواهد شد؛ مثل حساب گوگل، تنظیمات سیستمی و اپلیکیشن‌ها، نرم‌افزار‌، موسیقی، عکس و فیلم‌های دانلودشده و همچنین اطلاعات کاربری. در این صفحه همچنین می‌توانید مشاهده کنید که با کدام اکانت خود به دستگاه متصل هستید. در این بخش می‌توانید حساب‌های گوگل و دیگر حساب‌ها از اپلیکیشن‌هایی نظیر مایکروسافت و واتس‌آپ را هم مشاهده کنید. درصورت اطمینان از تصمیم خود، گزینه Delete all را انتخاب کنید. پس از آن دستگاه از شما می‌خواهد که پین یا رمز عبور خود را وارد کنید. پس از وارد کردن رمز عبور، روی Next بزنید. برای تایید پاکسازی در نهایت Delete All را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه، فرآیند فکتوری ریست یا بازگشت به کارخانه آغاز می‌شود. وقتی دستگاه شما ریست شد، با یک سیستم عامل نو طرف خواهید بود.

امکان بازیابی اطلاعات گوشی بعد از فکتوری ریست

بسیاری از افراد فکر می‌کنند بعد از انجام فکتوری ریست داده‌هایشان به‌طور کامل از گوشی حذف می‌شود و دیگر قابل دسترس نیست. درصورتی‌که چنین موضوعی به‌طور دقیق صحت ندارد. امکان بازیابی اطلاعات گوشی حتی بعد از فکتوری ریست هم وجود دارد. انجام این کار وقتی مفید است که اشتباها اطلاعات مهمی را از روی گوشی حذف کرده‌اید و می‌خواهید بعد از فکتوری ریست آنها را بازیابی کنید. هرچند همین موضوع برای کسی که بخواهد گوشی خود را بفروشد خوب نیست. سال‌ها پیش، دستگاه‌های اندرویدی به‌هیچ عنوان از رمزگذاری استفاده نمی‌کردند. این موضوع به این معنی که بعد از فکتوری ریست، می‌شد برخی از اطلاعاتی که قبلا روی حافظه داخلی گوشی قرار داشت را بازیابی کرد. ابزار‌های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد که می‌توانند فایل‌های پاک‌شده را بازگردانند که می‌توان از آنها برای بازیابی اطلاعات مهم مثل اطلاعات مخاطبین حذف‌شده، متن یا عکس‌ها استفاده کرد. برای محافظت از داده‌ها، باید دستگاه خود را پیش از انجام فکتوری ریست رمزگذاری کنید. البته از زمان عرضه سیستم عامل اندروید 6‌ مارشمالو، دستگاه‌های اندرویدی به‌صورت پیش‌فرض این کار را انجام می‌دهند. درواقع نیازی نیست نگران امنیت فایل‌های خود باشید، چراکه بعد از انجام فکتوری ریست دسترسی به آنها بسیار دشوار خواهد بود. یعنی حتی درصورت بازیابی فایل‌ها امکان اجرای آنها به خاطر کد شدن دشوار خواهد بود.

البته رمزگذاری به این معنی نیست که اطلاعات شما هرگز قابلیت بازیابی نخواهند داشت. بیشتر سرویس‌های ابری امروزی دارای نوعی پشتیبان‌گیری ابری هستند که کاربر می‌تواند اطلاعات خود را روی آنها ذخیره کند. حساب کاربری گوگل شما به عنوان مثال، می‌تواند اطلاعات شما در دستگاه‌های مختلف اندرویدی را همگام‌سازی کند. این داده‌ها می‌تواند شامل اطلاعات اپلیکیشن، تقویم، داده‌های مربوط به مرورگر‌ها (اگر از کروم استفاده می‌کنید)، مخاطبین، پرونده‌ها و دیگر فایل‌های ذخیره شده در گوگل درایو یا Docs باشد. داده‌های مربوط به Gmail شما هم بخشی از این داده‌ها هستند. درواقع این موضوع به این معنی است که داده‌های شما حتی با‌وجود رمزگذاری هم به‌طور 100 درصد مصونیت نخواهند داشت. برای اینکه به‌طور کامل از شر داده‌های خود خلاص شوید، باید همه حساب‌های کاربری ابری خود را پیش از آنها ببندید.

اگر قصد دارید از نابود شدن اطلاعات گوشی خود پس از انجام فکتوری ریست مطمئن شوید، ابزار‌هایی وجود دارد که می‌توانند به جای داده‌های واقعی قرار بگیرند. به این فایل‌های تقلبی (Garbage File) می‌گویند. یکی از این ابزار‌ها Shreddit نام دارد. این اپلیکیشن همه داده‌های شما را از بخش داخلی و خارجی دستگاهتان حذف خواهد کرد. بهتر است پیش از استفاده از چنین نرم‌افزار‌هایی مطمئن شوید که گوشی‌تان از رمزگذاری داده‌ها پشتیبانی می‌کند. ابتدا اپلیکیشن را دانلود کنید و پس از استفاده از آن، فکتوری ریست کنید تا به‌طور کامل همه اطلاعات ذخیره‌شده روی تلفن همراهتان از بین برود.

درباره نویسنده

سینا مظفری مشاهده تمام مطالب

ثبت دیدگاه