<span style='color:#787878;font-size:12px;'>احمد صادقی رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران:</span><br/>مشارکت شهروندان شرط تحقق شهر هوشمند ایده‌آل است
<span style='color:#787878;font-size:12px;'>احمد صادقی رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران:</span><br/>مشارکت شهروندان شرط تحقق شهر هوشمند ایده‌آل است

آی‌سی‌تی نیوز – احمد صادقی منتخب ششمین دوره، از دهه پنجاهی‌های شورای شهر تهران است. کارشناسی ارشد حقوق قضایی و گواهینامه دکترای تخصصی حرفه ای در رشته مدیریت بحران دارد. وی به تازگی به عنوان رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران انتخاب شد. به همین مناسبت و برای آشنایی با دیدگاه‌ها و […]

آی‌سی‌تی نیوز – احمد صادقی منتخب ششمین دوره، از دهه پنجاهی‌های شورای شهر تهران است. کارشناسی ارشد حقوق قضایی و گواهینامه دکترای تخصصی حرفه ای در رشته مدیریت بحران دارد.
وی به تازگی به عنوان رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران انتخاب شد.
به همین مناسبت و برای آشنایی با دیدگاه‌ها و برنامه‌های وی در این کمیته و برای شورای شهر و شهرداری تهران به گفت‌وگویی با احمد صادقی پرداختیم.
صادقی در خصوص شهر هوشمند و مدیریت این پروژه به عصرارتباط گفت: مدیریت شهرداری در دوره قبل در زمینه شهر هوشمند، کارهای قابل توجه و خوبی را انجام داده و انصافا باید تایید کنیم این مهم پیشرفت خوبی داشته است، یکی از شاخص‌های شهرهای پیشرفته در دنیا، جامعه‌پذیر بودن آن است؛ یعنی شهری که مشارکت شهروندان را در خودش داشته باشد.
وی افزود: وقتی از شهر جامعه‌پذیر صحبت می کنیم باید زیرساخت‌های شهر جامعه‌پذیر هم فراهم باشد. یکی از زیرساخت‌های مهم مشارکت‌پذیری مردم در اداره شهر، هوشمند بودن شهر است؛ یعنی هر شهروندی در هر جایی، بتواند با زیرساخت‌های موجود شهر هوشمند، در زمینههای مختلف، فراتر از اقتصادی، مانند فرهنگی، اجتماعی، سلامت و… برای خود، نقشی در این ساختار ببیند.
عضو منتخب شورای ششم اظهار داشت: اگر همه شهروندان، با حداقل دسترسی و امکانات، خودشان را در اداره شهر دخیل بدانند، به یک ایده‌آل شهر هوشمند می‌رسیم. پس زیرساخت‌ها باید فراهم شود. این زیرساخت نیازمند نگاه مبنایی است.
صادقی با بیان اینکه قطعا نواقصی در نحوه اجرای طرح شهر هوشمند وجود دارد گفت: این که فکر کنیم شهر هوشمند به این معناست که صدور جواز آن به صورت غیرحضوری انجام شود و بعد به سرعت یک سامانه طراحی کنیم و آن را یک سامانه شهر هوشمند بنامیم یا می ‌گوییم باید دسترسی‌مان به خطوط حمل ونقل در شهر هوشمند راحت انجام شود و یک سامانه دیگر طراحی می‌کنیم یک اشتباه بزرگ است، در حال حاضر، تهران سامانه‌های مختلفی دارد که هرکدام بر اساس یک نیاز ایجاد شده است. این نیازها بر اساس نگاه مبنایی، منشأ مختلفی دارند.

blank
وی افزود: اگر در ابتدا نگاه مبنایی‌مان را تعین کنیم مثلا بگوییم «یک شهرِ مشارکت‌پذیرِ جامعه‌محورِ عدالت‌محور» و بر اساس آن، مبنا را مشخص کنیم، آن موقع سامانه‌ها طوری طراحی می‌شود که همگن باشد و به یک مبنا برسد.
عضو منتخب شورای ششم مسیر درست برای رسیدن به اهداف دیده شده در شهر هوشمند را این گونه بیان داشت: شورای ششم باید مبنای تفکر خود را برای اداره شهر مشخص کند و این مبنا، باید بر اساس اسناد بالادستی باشد. در این زمینه، ما سندی پیش­رو داریم به نام: «گام دوم انقلاب».
وی افزود: باید توجه نمود ارتباط گام دوم انقلاب با مدیریت شهری چیست. در این زمینه، به سه واژه خواهیم رسید: «شهر جامعه‌محور»، «شهر تمدن‌ساز» و «شهر خودساز».
صادقی اظهار داشت: شهر خودساز، شهری است که بتواند بدون تکیه بر منابع خارجی، خودش را اداره کند. این موضوع، باید برای ما در اداره شهر، مبنا شود؛ یعنی باید بتوانیم بدون اینکه به منابع خارجی شهر و منابع غیرپایدار تکیه کنیم، ظرفیت‌های شهر را شناسایی و آن را با این ظرفیت‌ها اداره کنیم. این شهر، یک ویژگی دارد. باید طوری آن را پایدار و تاب­ آور طراحی کنیم که اگر شوکی به آن وارد شد، به سرعت به حالت اولیه خود برگردد. پس شهر خودساز، تاب‌آور خواهد شد. این کار، مبنایی برای اداره شهر است. اگر آن را مبنا قرار دهیم، یک‌سری ظرفیت‌هایی در سطح شهر داریم متاسفانه مدیران ما سال‌های سال است به منابع جدید و ظرفیت‌های جدید فکر نکرده‌اند.
وی افزود: یکی از واژه‌هایی که مبنای کار ماست و از سند گام دوم نیز استخراج شده، شهر جامعه‌پذیر است. شهر باید با مشارکت خودش اداره شود. پیش‌تر کوچک‌ترین سطح مدیریتی، منطقه و ناحیه بوده است که این مهم به سطح محله، آورده نشده است. باید شهر را در سطح محله با ظرفیت‌های خودش اداره کنیم. باید زیرساخت نحوه مدیریت مردم بر شهر را کاملا تعریف و زیرساخت‌های IT و دسترسی‌ها را فراهم نماییم.
صادقی در پایان با اشاره به نگاه مدیریت جهادی در تک تک اعضای شورای ششم گفت:نکته مهم دیگری که از نظریه مبنایی و از گام دوم انقلاب برمی‌آید شهر تمدن‌ساز است. ما پیشینه خیلی قدیمی تمدن ایرانی – اسلامی داریم. در حال حاضر شهر تهران، نماد کدام تمدن است: ایرانی یا اسلامی؟ تهران حتی نماد تمدن غربی هم نیست؛ یعنی مجموعه به‌هم ریخته که شاید همه ­چیز باشد و هیچ­ چیز نباشد! ما باید به این سمت برویم که تهران، با این المان‌ها، نماد یک شهر ایرانی – اسلامی باشد که بتوانیم آن را برای سایر شهر الگوسازی کنیم.