آخرین واکنش‌ها به رسوایی جاسوس‌افزار پگاسوس اسراییل
آخرین واکنش‌ها به رسوایی جاسوس‌افزار پگاسوس اسراییل

آی‌سی‌تی نیوز – رئیس کمیسیون امور خارجه و امنیت در کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) اعلام کرد، پارلمان کمیته‌ای برای انجام تحقیقات درباره این ادعاها که برخی کشورها از نرم افزار پگاسوس سوء استفاده کرده و از آن برای جاسوسی از اشخاص استفاده می کنند، تشکیل داده است. به گزارش خبرگزاری سما، رام بن باراک، رئیس […]

آی‌سی‌تی نیوز – رئیس کمیسیون امور خارجه و امنیت در کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) اعلام کرد، پارلمان کمیته‌ای برای انجام تحقیقات درباره این ادعاها که برخی کشورها از نرم افزار پگاسوس سوء استفاده کرده و از آن برای جاسوسی از اشخاص استفاده می کنند، تشکیل داده است.

به گزارش خبرگزاری سما، رام بن باراک، رئیس این کمیسیون گفت، کمیسیون، کمیته‌ای از تعدادی گروه‌ها تشکیل داده است و در نهایت تحقیقات، در صورت نیاز به انجام هر گونه اصلاحاتی، ارزیابی لازم صورت خواهد گرفت.

رئیس اجرایی شرکت “ان اس او” رژیم صهیونیستی “تلاش‌ها برای بدنام کردن کل صنعت اینترنت” این رژیم را محکوم کرد و گفت، او از انجام تحقیقات درباره تبرئه شرکتش کاملا حمایت می‌کند.

نرم افزار پگاسوس در صورت هک تلفن همراه، ضمن دسترسی به پیامک‌ها، عکس‌ها، ایمیل‌ها و تماس‌های تلفنی، میکروفن دستگاه‌های تلفن را هم مخفیانه فعال می‌کند.

پیش از این روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت، رژیم صهیونیستی به صورت محرمانه به گروهی از شرکت‌های نظارت الکترونیکی اجازه داده به نفع دولت عربستان کار کنند.

شرکت “ان اس او” توسط تعدادی از افرادی که قبلا در واحد ۸۲۰۰؛ یکی از قویترین شاخه‌های سرویس اطلاعات رژیم صهیونیستی کار می‌کردند، تاسیس شد و کار آن معطوف به جاسوسی از نهادها و اشخاص در جهان است.

حداقل از ۱۸۹ روزنامه نگار، ۸۵ فعال حقوق بشر و ۱۴ رئیس جمهوری توسط نرم افزار پگاسوس جاسوسی شده است.

گروه “ان اس او” اظهار داشت که با موافقت مقامات رژیم صهیونیستی این نرم افزار را به بیش از ۴۰ کشور فروخته است.

 

عفو بین الملل: پای مواضعمان بر سر پروژه پگاسوس ایستاده‌ایم
در حالی که سازمان عفو بین الملل گفته بود هرگز ادعا نکرده که فعالان، خبرنگاران و سیاستمداران از سوی دولتهای کشورهای مختلف با استفاده از جاسوس افزار پگاسوس متعلق به شرکت اسرائیلی NSO هدف جاسوسی قرار گرفته اند، این سازمان در بیانیه جدیدی چرخشی ۱۸۰ درجه از این موضع خود کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از یاهونیوز، عفو بین الملل در بیانیه جدیدی که در وبسایتش منتشر کرد گفت: عفو بین الملل قاطعانه پای یافته های پروژه پگاسوس ایستاده است و داده ها به شکلی انکارناپذیر با اهداف بالقوه جاسوس افزار پگاسوس شرکت NSO مرتبط هستند.

این سازمان در ادامه این بیانیه نوشت: هدف از شایعات غلطی که در رسانه‌های اجتماعی منتشر می‌شوند انحراف حواس از هدف گرفتن غیرقانونی گسترده خبرنگاران، فعالان و افراد دیگری که پروژه پگاسوس فاش کرده، است.

عفو بین الملل پیش از این رسانه‌ها را مقصر به تصویر کشیدن غلط گزارش اصلی‌اش کرد. این سازمان اظهار کرده بود که هرگز نگفته که فهرست اخیرا افشا شده از شماره‌ها ارتباطی با پروژه جاسوس افزار پگاسوس دارند. این سازمان ادعا کرد که این فهرست که در بسیاری از رسانه ها انتشار پیدا کرده فهرستی است که از نظر آنها به عنوان اهداف بالقوه مشتریان شرکت NSO در نظر گرفته شده بودند.

چند روز پیش عفو بین الملل در بیانیه ای اعلام کرد شرکت اسرائیلی NSO جاسوس افزار پگاسوس را در اختیار بسیاری از دولتهای سراسر جهان با هدف جاسوسی کردن از فعالان، سیاستمداران و خبرنگاران قرار داده است.

فهرست افشا شده از ۵۰۰۰۰ شماره تلفن افراد متعلق به اقشار مختلف یک طوفان رسانه ای بر سر رسوایی جاسوسی را به راه انداخت. به گزارش هاآرتص، شالی هولیو، مدیر عامل شرکت NSO ادعا کرد: این فهرست متشکل از ۵۰۰۰۰ شماره تلفن هیچ ارتباطی به ما ندارد.

هولیو این اظهار نظر را در خطاب به روزنامه اسرائیلی کالکالیست مطرح کرد؛ روزنامه ای که در مطلبش ادعا کرد که عفو بین الملل این که این شماره ها ارتباط مستقیم با شرکت NSO داشته باشند را رد کرده و ظاهرا از بیانیه های قبلی خودش عقب نشینی کرده است.

با این در ترجمه انگلیسی رسمی بیانیه عفو بین الملل که ازسوی نماینده های محلی اسرائیلی آنها صورت گرفت، ادعای شرکت NSO رد و بر حمایت این سازمان از تحقیقات پروژه پگاسوس تاکید شده است.

عفو بین الملل در بیانیه‌ای به زبان عبری درباره این فهرست اظهار کرده بود: این فهرستی از شماره‌ها است که به عنوان اهداف مد نظر مشتریان NSO که متعلق به کشورهای مختلف جهان هستند انتخاب شدند. این فهرست نشان دهنده علاقمندی‌های مشتریان این شرکت که خواستار جاسوسی از خبرنگاران، فعالان خقوق بشری، مخالفان سیاسی، وکلا و … هستند، است. اینها افراد مظنون به کودک آزاری، مجرمان جرایم جدی و تروریست نیستند.

عفو بین الملل همچنین به اسرائیل از بابت صنعت سایبری تهاجمی اش حمله و عنوان کرد که رسوایی مربوط به شرکت NSO تنها “نوک قله یخ است”.

به گزارش یاهونیوز، عفو بین الملل همچنین در بیانیه قبلی خود گفته بود: سازمان عفو بین الملل هرگز این لیست را به عنوان لیست جاسوس افزار پگاسوس شرکت NSO ارائه نکرده است هر چند که برخی رسانه های جهان ممکن است چنین کاری کرده باشند.

این سازمان توضیح داد: عفو بین الملل و خبرنگاران تحقیقی و رسانه های همکار با آن از همان ابتدا خیلی صریح گفتند که این فهرست شماره‌هایی است که به عنوان شماره های مورد توجه مشتریان شرکت NSO که حکومت های مختلف در جهان هستند نشانه گذاری شده‌اند. این فهرستی است که نشان دهنده تمایلات مشتریان این شرکت است که برای رصد خبرنگاران، فعالان حقوق بشری، رقبای سیاسی، وکلا و … ابراز تمایل کرده اند.

 

مراکش از عفو بین الملل شکایت می‌کند
وکیل مراکش در پرونده استفاده رباط از نرم افزار جاسوسی پگاسوس اعلام کرد، مقامات این کشور تصمیم گرفتند علیه دو سازمان عفو بین الملل و “داستان‌های ممنوعه” بابت افترایی که به مراکش زدند به دادگاه کیفری در پاریس شکایت کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، وکیل مراکش در پرونده مذکور در بیانیه‌ای اعلام کرد، مراکش و سفیر آن در فرانسه اولیویه باراتلی، یک وکیل فرانسوی مستقر در مراکش را مامور کرده اند علیه دو سازمان عفو بین الملل و داستان های ممنوعه که رباط را به جاسوسی با استفاده از نرم افزار پگاسوس متهم کرده بودند، شکایت کند.

پیش از این رسانه های فرانسه گزارش دادند که مقامات مراکش از نرم افزار پگاسوس برای جاسوسی از تلفن همراه امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه استفاده کرده است.

روزنامه لوموند فرانسه نوشت، یکی از شماره تلفن هایی که ماکرون به صورت منظم دستکم از سال ۲۰۱۷ و تا همین اواخر استفاده می کرد در لیست شماره تلفن هایی که سرویس امنیتی مراکش برای جاسوسی از طریق پگاسوس تعیین کرده، دیده می شود.

 

امارات جاسوسی از برخی کشور‌ها را تکذیب کرد
امارات گزارشات منتشر شده درباره جاسوسی از برخی از کشورها از طریق برنامه اسرائیلی پگاسوس را تکذیب کرد.

به گزارش ایسنا وزارت خارجه امارات در بیانیه‌ای اعلام کرد: گزارشات منتشر شده اخیر درباره جاسوسی امارات از روزنامه نگاران و افراد دیگر با استفاده از برنامه اسرائیلی پگاسوس صحت ندارد.

اخیرا یک سازمان غیردولتی در فرانسه و چندین رسانه دیگر در گزارشی اعلام کردند که چند کشور از جمله امارات، عربستان و مراکش از برنامه اسرائیلی پگاسوس برای جاسوسی از ۵۰ هزار تن در سرتاسر جهان استفاده کرده‌اند.

دادستانی پاریس تحقیقاتی را در این زمینه آغاز کرد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز دستور نشست فوق العاده شورای دفاع را بعد از هدف قرار گرفتن تلفن همراهش از سوی برنامه پگاسوس داد.