آی‌سی‌تی نیوز – با اقدامات همراه اول در زمینه راه‌اندازی و ارتقاء ۲۲۸ سایت ارتباطی در ۳۶۶ روستای استان فارس ظرف یک سال اخیر، ۹۷ درصد جمعیت روستایی این استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شد. به گزارش اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، آیین بهره برداری و افتتاح پروژه های ارتباطی حوزه روستایی […]

آی‌سی‌تی نیوز – با اقدامات همراه اول در زمینه راه‌اندازی و ارتقاء ۲۲۸ سایت ارتباطی در ۳۶۶ روستای استان فارس ظرف یک سال اخیر، ۹۷ درصد جمعیت روستایی این استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شد.

به گزارش اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، آیین بهره برداری و افتتاح پروژه های ارتباطی حوزه روستایی استان فارس و اتصال روستاهای این استان به اینترنت پرسرعت و شبکه ملی اطلاعات، صبح امروز دوشنبه ۷ تیر ۱۴۰۰ با افتتاح نمادین سه پروژه همراه اول در روستاهای «مرغ بزرگ شهرستان ممسنی»، «سیمکان شهرستان بوانات» و «کلانی شهرستان کازرون» و با حضور محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، عنایت الله رحیمی استاندار فارس، مسعود گرشاسبی نماینده همراه اول و جمعی از مسؤولان استانی و مدیران اپراتورهای ارتباطی برگزار شد.

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم با بیان اینکه در ابتدای شروع کار دولت شاخص زیرساخت توسعه ای این استان جایگاهی بالاتر از ۲۰ را در بین استان ها داشت، اظهار داشت: این در حالی است که فارس قطب الکترونیک کشور بود. همچنین در حالیکه ۱۰ درصد درآمد این حوزه از استان فارس بود، اما وضعیت پوشش اینترنت این استان در سال ۱۳۹۶ کمتر از ۱۵ درصد بود.

وی ادامه داد: این وضعیت در حالی بود که شهرکی به نام صدرا در استان فارس بالاترین نرخ مصرف دیتا در کشور را روی شبکه همراه اول داشت و در سال ۱۳۹۷ تنها ۶ سایت آنجا مستقر بود؛ اما اکنون ۲۰ سایت جدید در این منطقه نصب شده و تروپوت مشترکان به بیش از دو برابر رسیده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن تقدیر و تشکر ویژه از همراه اول تصریح کرد: با وجود تلاش هایی که از سمت شرکت هایی نظیر مخابرات برای توسعه شبکه انتقال در سه فاز صورت گرفت، اما کار بزرگ را «همراه اول» انجام داد و با توسعه گسترده پهنای باند، نزدیک به ۱۳۰۰روستا تحت پوشش اینترنت قرار گرفت.

آذری جهرمی یادآور شد: با وجود اینکه امر توسعه پیچیدگی های مربوط به خود را داشت بطوریکه تجهیزات استفاده شده قبلی برای یک برند اروپایی بود که بعد از اعمال تحریم ها کشور را ترک کردند؛ یک سال نیز معطل تجهیزات بودیم، اما با مدیریت دوستان توانستیم امر توسعه در مناطق روستایی را پیش ببریم.

عنایت الله رحیمی، استاندار فارس نیز در ادامه این مراسم اشاره ای به جایگاه ویژه ارتباطات و فناوری اطلاعات در امر توسعه داشت و اظهار داشت: ثروت آفرینی در این حوزه بیش از سایر حوزه هاست؛ لذا ایران هم باید در این مسیر حرکت کند.

استاندار فارس با بیان اینکه در آینده ای نه چندان دور «هر خانه می تواند یک کارخانه و محلی برای تولید ثروت» شود که این موضوع در گرو توسعه زیرساخت هاست، بیان کرد: استعدادهای خلاقی در کشور داریم که می توانند در این حوزه ورود و برای کشور ثروت آفرینی کنند.

وی همچنین اقدامات همراه اول و مخابرات ایران در حوزه راه اندازی سایت های ارتباطی و برقراری پوشش جاده ای در روستاهای بالای ۲۰ خانوار این استان را مخصوصا ظرف یک سال اخیر، ارزشمند و قابل تقدیر و تشکر دانست.

براساس این گزارش، همراه اول با نقش آفرینی گسترده و تعهد به اجرای پروژه USO توانسته پوشش ارتباطات خود مبتنی بر نسل های نوین تکنولوژی را در روستاهای استان فارس فراهم آورد تا اکنون شاهد دسترسی ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار این استان به شبکه ملی اطلاعات باشیم.

گفتنی است همراه اول به عنوان «لوکوموتیو پرقدرت مسیر حرکتی ایران دیجیتال» از سال ۱۳۹۵ ورود به فناوری ۵G را به عنوان اپراتور پیشرو، آغاز کرده و با استفاده از توان داخلی شامل تیم های فنی اپراتور و شرکت های ایرانی، فرآیند بومی سازی این فناوری (نسل پنجم) را از آن زمان تا کنون راهبری می کند.

 

تشکروزیر ارتباطات از ایرانسل برای اجرای پروژه‌های ارتباطی دراستان فارس
در خبر دیگری در همین رابطه وزیر ارتباطات و فناوری‌اطلاعات، از ایرانسل برای اجرای پروژه‌های ارتباطی در استان فارس، تشکر کرد.

به گزارش روابط عمومی ایرانسل، محمدجواد آذری‌ جهرمی صبح امروز دوشنبه، هفتم تیر ماه ۱۴۰۰، در آیین افتتاح پروژه‌های ارتباطی استان فارس، در محل استانداری این استان، اظهار داشت: ایرانسل در پوشش روستایی استان فارس، تلاش زیادی کرد. از ایرانسل قدردانی و تشکر می‌کنم به خاطر کارهای بسیار بزرگی که انجام شد.

وزیر ارتباطات و فناوری‌اطلاعات همچنین تصریح کرد: همان‌طور که ۵G در شیراز توسط ایرانسل راه افتاد، سایر پروژه‌ها و خدمات ارتباطی نوین نیز باید در شیراز راه‌اندازی شود.

آذری‌جهرمی همچنین از افتتاح سایت نسل پنجم ایرانسل در حرم حضرت احمد بن موسی (ع) در شیراز، در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

پنجمین سایت ۵G ایران و ایرانسل، سوم اسفند ماه ۱۳۹۹، با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) و استاندار فارس، در محوطه باز شهرداری شیراز افتتاح شده و در اختیار مردم این شهر قرار گرفت. شیراز پس از تهران، دومین شهر ایران بود که توسط ایرانسل، صاحب فناوری نسل پنج تلفن‌همراه شد.

در این مراسم که عنایت‌الله رحیمی استاندار فارس، سید ستار هاشمی معاون فناوری و نوآوری و مهرداد ترابیان مجری توسعۀ ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات و فناوری‌اطلاعات و مهرداد سهرابی مدیرکل ارتباطات و فناوری‌اطلاعات استان فارس و نیز شماری از مدیران و فعالان ارتباطی استان به صورت حضوری و آنلاین حضور داشتند، وزیر ارتباطات و فناوری‌اطلاعات، طی ارتباط تصویری آنلاین با نمایندۀ ایرانسل مستقر در روستای «کره داشی» شهرستان فیروزآباد استان فارس، سایت ارتباطی این روستا را به نمایندگی از سایر سایت‌های ارتباطی روستایی ایرانسل در استان فارس، افتتاح کرد.

تشکروزیر ارتباطات از ایرانسل برای اجرای پروژه‌های ارتباطی دراستان فارس

در این ارتباط آنلاین، با حضور حسین آرگیو فرماندار فیروزآباد و مدیران منطقه‌ای ایرانسل، وزیر ارتباطات و فناوری‌اطلاعات پس از استماع گزارشی از دستاوردها و روند توسعۀ ارتباطات روستایی و محرومیت‌زدایی ارتباطی در منطقه، سایت ارتباطی روستای «کره داشی» را به نمایندگی از سایر سایت‌های ارتباطی روستایی ایرانسل در استان فارس افتتاح کرد و این روستاها، تحت پوشش اینترنت پرسرعت همراه (۳G و ۴G) ایرانسل قرار گرفتند.

در این آیین، در مجموع ۱۸ سایت جدید روستایی ایرانسل که پوشش ارتباطی ۳۹ روستا را تأمین می‌کنند، افتتاح شدند. از این سایت‌ها، ۶ سایت از محل اعتبارات ایرانسل و ۱۲ سایت نیز از محل سهم پروژه «خدمات عمومی اجباری» یا USO (Universal Services Obligation) از درآمد اپراتورها، توسط ایرانسل اجرا شد و به بهره‌برداری رسید.

همچنین ۴۴ سایت شهری و ۴۴ سایت جاده‌ای ایرانسل نیز در این مراسم توسط وزیر ارتباطات و فناوری‌اطلاعات، افتتاح شدند.

در آخرین گزارش رسمی وزیر ارتباطات و فناوری‌اطلاعات از پوشش اینترنت پرسرعت روستایی، با عنوان «طرح توسعۀ زیرساخت خدمات الکترونیکی روستایی»، ایرانسل نزدیک به سه برابر (۲.۹۲ برابر) بیشتر از اپراتورهای دیگر تلفن‌همراه، دارای پوشش شبکۀ اینترنت پرسرعت همراه (۳G و ۴G) روستایی است.