آی‌سی‌تی نیوز – گسترده شدن فضای مجازی و افزایش تعداد مجاری اطلاع‌رسانی باعث ازدیاد اخبار جعلی و بی‌پایه شده است؛ یکی از راه‌های پی‌بردن به اخبار درست استفاده از منابع رسمی است اما چگونه می‌توان فیک‌نیوز‌ها را از اخبار موثق تشخیص دهیم؟ به گزارش تسنیم؛ تشخیص اخبار موثق از فیک نیوزهای در فضای گسترده رسانه‌های […]

آی‌سی‌تی نیوز – گسترده شدن فضای مجازی و افزایش تعداد مجاری اطلاع‌رسانی باعث ازدیاد اخبار جعلی و بی‌پایه شده است؛ یکی از راه‌های پی‌بردن به اخبار درست استفاده از منابع رسمی است اما چگونه می‌توان فیک‌نیوز‌ها را از اخبار موثق تشخیص دهیم؟
به گزارش تسنیم؛ تشخیص اخبار موثق از فیک نیوزهای در فضای گسترده رسانه‌های امروز کار دشواری است و نیاز به تخصص دارد. افزایش تعداد اخبار نادرست و بی‌پایه باعث شده است تا نهادهای مرتبط با حوزه رسانه و فعالان عرصه سواد رسانه اقدام به ارائه راهکار و راه‌حل برای تشخیص اخبار نادرست باشند.

انتشار و نشر اخبار جعلی این روزها در فضای مجازی بسیار رایج شده است. متأسفانه شناسایی فیک‌نیوزها (اخبار جعلی) آسان نیست و اغلب کاربران مجازی به‌سختی قادر به تشخیص محتوای جعلی از معتبر هستند. بهتر است برای شناسایی اخبار جعلی، با نگاه انتقادی خبرها را بخوانید و مطمئن شوید که خبر از منابع معتبر و مستقل به دست شما رسیده است.

چقدر به منابعی که از آن‌ها اخبار را دریافت می‌کنید اطمینان دارید؟ چگونه می‌توانید اخبار جعلی را شناسایی کنید؟ توجه داشته باشید که سرخط خبرهای جعلی اغلب جالب و جذاب هستند. اگر سرخط خبر باورناپذیر باشد این احتمال وجود دارد که خبر جعلی باشد. مطمئن شوید که خبر از منبعی معتبر و مستقل به دست شما می‌رسد. اگر خبر از وب‌سایتی به دست شما رسیده که برایتان آشنا نیست درباره آن وب‌سایت، اطلاعات کسب کنید.

غلط‌های املایی و نگارشی از ویژگی‌های خبرهای جعلی است. گزارش‌های خبری جعلی اغلب با عکس‌ها و ویدئوهای دستکاری شده همراه است. می‌توانید عکس‌ها را در اینترنت جست‌وجو کنید تا از صحت آن مطمئن شوید. بی‌نام بودن نویسنده و اینکه هیچ منبع دیگری آن خبر را گزارش نکرده باشد هم می‌تواند از نشانه‌های جعلی بودن خبر باشد. بهتر است با نگاه انتقادی خبرها را بخوانید و فقط آن‌هایی که می‌دانید موثق هستند را بازنشر کنید.