آی‌سی‌تی نیوز – عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره روند اجرای نسخه‌نویسی الکترونیک در کشور پرداخت. محمد علی محسنی بندپی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا ، درباره روند اجرای نسخه نویسی الکترونیک در کشور گفت: روند اجرای نسخه‌نویسی الکترونیک در کشور خیلی خراب است و آمارها خیلی با آنچه […]

آی‌سی‌تی نیوز – عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره روند اجرای نسخه‌نویسی الکترونیک در کشور پرداخت.

محمد علی محسنی بندپی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا ، درباره روند اجرای نسخه نویسی الکترونیک در کشور گفت: روند اجرای نسخه‌نویسی الکترونیک در کشور خیلی خراب است و آمارها خیلی با آنچه در کف جامعه در حال اتفاق است فاصله دارند که نشان‌دهنده این است که مسئولان آمار درستی به ما ارائه نداده‌اند.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این میزان از پیشرفت نسخه‌نویسی الکترونیک فاجعه است و ما حداقل کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که در شرایط حال حاضر با مردم صادق باشیم. برخی می‌گویند ۹۹ درصد نسخه‌نویسی الکترونیک در یک شهری به موفقیت در حال اجرا است ولی در واقع و عملا اینگونه نیست.

وی افزود: گزارش‌هایی درباره روند کند اجرای نسخه‌نویسی الکترونیک به مجلس داده شده است ولی چون در مسیر بررسی بودجه هستیم کمی از رسیدگی به این مسئله دور شده‌ایم. نسخه‌نویسی الکترونیکی کمک زیادی می‌کند به حفظ بیت‌المال کشور و به بریدن دست‌های کسانی که تعارض منافع دارند، کمک می‌کند.

این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: اگر تعارض منافع وجود نداشته باشد تلاش می‌شود تا نسخه‌نویسی الکترونیک در یک روند منطقی انجام شود. اما اگر تعارض منافع وجود داشته باشد ما مجبور هستیم که شرایط موجود را آشفته نگه داریم تا داروی اضافی به فروش برسد، خدمات تصویربرداری و … اضافی بر گردن دولت گذاشته شود.

وی با بیان اینکه در سایه رانت‌ها و عدم شفافیت این رانت‌ها در حال اتفاق افتادن است، توضیح داد: در مسیر عدم شفافیت تخلف‌ها صورت می‌گیرد. نسخه‌نویسی الکترونیک یعنی شفافیت عملکرد پزشک، بیمار، داروخانه و بیمارستان. ولی مشکل این است که ما زیر بار این شفافیت نمی‌رویم.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این موضوع در برنامه پنجم و ششم توسعه وجود داشت و در لایحه ۱۴۰۰ مجلس دولت را مکلف کرد که از ۱ / ۱۰ / ۱۴۰۰ باید نسخه نویسی الکترونیک اجرایی شود و متاسفانه کار را به جایی رساندند که دو ماه هم از موعد آن گذشته ولی ما موفق نشده ایم هنوز این مسئله را اجرایی کنیم.