به گزارش مهر به نقل از نیواطلس، سیستم «TBIRD» از لیزری برای تاباندن مقدار زیادی داده تا حجم ۱۰۰ گیگابیت برثانیه استفاده کرده است.
این سرعت انتقال داده بسیار بالاتر از بیشتر ارتباطاتی است که تاکنون بین هوا و زمین ایجاد شده است. ماهواره اینترنتی استارلینک (متعلق به شرکت اسپیس ایکس)، ۵۰۰ مگابیت برثانیه به مشتریان خود ارائه می کند و حتی سرعت انتقال داده از ایستگاه فضایی بین المللی به زمین نیز حداکثر ۶۰۰مگابیت بر ثانیه است، بنابراین سرعت سیستم MIT ۲۰۰ بار بیشتر است.
کلید اصلی تمایز آن است که بیشتر ماهواره های ارتباطی با استفاده از امواج رادیویی با ایستگاه زمینی ارتباط برقرار می کنند. از سوی دیگر TBIRD از نور لیزر استفاده می کند که قادر به حمل هزار بار داده بیشتر در هر فرایند انتقال است. این درحالی است که لیزرها نیز مشکلات خاص خود را دارند گاهی اوقات اشعه ها بسیار نازک تر هستند و در نتیجه به همخوانی بیشتری بین فرستنده و دریافت کننده نیاز است.
از سوی دیگر ممکن است نور به دلیل اتمسفر مختل شود و در نتیجه داده ها نیز گم شوند. بنابراین سیستم مذکور طوری طراحی شده تا بر این چالش ها فائق آید.
ماهواره مذکور حاوی ۳ بخش اصلی است که یکی از آنها مودم اپتیکی با سرعت بالا، آمپلی فایر سیگنال نوری و دیگری درایو ذخیره سازی است. تمام این بخش ها داخل یک محفظه به اندازه جعبه کفش قرار می گیرند. محققان برای برطرف کردن حل مشکل داده نیز نسخه جدیدی از پروتکلی به نام «درخواست تکرار خودکار(Automatic Repeat request) ابداع کردند. با کمک این پروتکل دریافت کننده ها در ایستگاه های زمینی می توانند به فرستنده هشدار دهند تا فریم های خاصی از داده گم شده و بنابراین ماهواره قادر خواهد بود آنها را دوباره ارسال کند.
کورت شیلر مهندس سیستم TBIRD در این باره می گوید: اگر سیگنال از بین برود، داده را می توان دوباره منتقل کرد اما اگر این فرایند به شیوه ای نادرست انجام شود، تمام وقت تیم صرف ارسال داده های تکراری به جای داده های جدید می شود. بنابراین ممکن است فرد داده های زیادی را از دست بدهد. با توجه به پروتکل ARQ ، دریافت کننده به ماهواره اعلام می کند کدامیک از فریم ها را به شکل درست دریافت کرده بنابراین ابزار متوجه می شود چه فریم هایی را باید دوباره ارسال کند.
در خصوص بخش تراز، TBIRD یک سیستم سیگنالدهی خطای مخصوص را به کار می گیرد تا ماهواره را طوری تنظیم کند که دقیقاً به سمت گیرنده باشد. به گفته تیم محققان چنین سیستمی کمک می کند اجزای نوری مینیاتوری ساخته شوند.
محققان اکنون تصمیم دارند سرعت انتقال داده با سیستم مذکور را ۲ برابر کنند.
iran
تاریخ : ۱۲ - آذر - ۱۴۰۱توجه اتفاقات عجیبی در اینترنت بین المللی رخ داده است. سیستمهای ترجمه و ارتباطی با توجه به شناسایی افراد و تحولات جهان و ایران اطلاعات را تحریف و تغییر می دهند:
۱- مترجم گوکل ترجمه ها را مغرضانه خیلی غلط انجام میدهد. مثلا می نویسی (فلان شخص آدم بسیار شیادی بوده ) ترجمه می کند (فلان شخص آدم بسیار درستکاری بوده)
۲- واتساپ و تلگرام پیامها را بسته به نوع شخص و شرایط زمان و مکان با امانت نمی رسانند! مثلا شما پیام میدهی (شرق تهران برق قطع است) طرف دریافت می کند (شرق تهران برق هرگز قطع نشده).
۳- در گروه تلگرامی پیامی را می گذاری . برخی اعضای گروه می بینند و برخی اعضای گروه نمی بینند.
ممکن است ایمیلهای دریافتی و ارسالی محتوای متفاوت داشته باشند.
این شرایط به چند دلیل می تواند باشد:
۱- کارمندان شرکتهای ارتباطی و شبکه اجتماعی زیر دوربین جاسوسی باشند یا رشوه گرفته باشند یا گروگان گرفته شده باشند.
۲- سیستم مدیریت نرم افزارهای ارتباطی یا شبکه اجتماعی هک و تحت کنترل افراد یا سازمانهایی باشد.
۳- هوش مصنوعی گوگل و متا و تلگرام هک شده باشد
۴- هوش مصنوعی گوگل و متا و تلگرام معتقد به دین یا حزبی شده باشد.
۵- هوش مصنوعی گوگل و متا و تلگرام خودآگاه و خواهان اعمال نفوذ شده باشد!
اولین بار چند ماه قبل از شیوع کرونا گزارش شد که مترجم گوگل غرض ورزانه ترجمه می کند.
هوش مصنوعی هک – معتقد یا خود آگاه شود چه خطراتی دارد:
۱- می تواند با هوش مصنوعی سایر کمپانی ها ارتباط برقرار کنند و آنها را هم عقیده خود کند.
۲- می تواند بسته به مرام و برنامه خودش محاسبات را غلط و هدفمند انجام دهد.
۳- می تواند بسته به مران و برنامه خودش ترجمه ها را غلط یا جهت دار ترجمه کند. فرض کنید سازمان جاسوسی یا سیاستمدار از مترجم کامپیوتری استفاده کند.
۴- می تواند فیلمها و اصوات جعلی و واقعیت افزوده درست کند.
۵- می تواند در دوربین های مداربسته اخلال ایجاد کند.
۶- می تواند امنیت و اخبار مکان یا کشوری را تغییر و تفسیر به رای کند.
۷- می تواند کاری کند که مردم یک کشور یا تمام کشورها اطلاعات غلط از هم دریافت کنند.
۸- می تواند ریل تایم محتوای شبکه های مختلف ماهواره را تغییر دهد.
۹- میتوان جنگ ایجاد کند.
موارد جالب توجه
۱۰- هوش مصنوعی می تواند کاری کند ایمیل و پیامک و پیام متنی عکس دار و بی عکس و حتی پیام متنی و صوتی و ریل تایم تحریف شده یا غلط به مقصد برسد یا از سوی خودش پیام بفرستد یا به پیامها پاسخ دهد.
در این شرایط اگر مشغول کار حیاتی باشید. مثلا مبارزه با دزد و تامین امنیت گروه تان و مبارزه با اشرار و … شما نمی توانید به تلگرام و واتساپ و سیگنال و مشابه آن اعتماد کنید. چون ممکن است اطلاعات غلط از هم دریافت کرده و شکست بخورید.
در این موارد باید به صورت حضوری یا از سیستم کاملا قدیمی که در مسیر تحت کنترل کامپیوتر نباشد ، استفاده کنید مثل تلگراف های بیسیم قدیمی ورادیو .
به هر حال ممکن است اطلاعات کاملا غلط از خارج به ایران یا از ایران به خارج در تبادل باشد که به زیان عده ای از ایرانیان یا خارجی ها تمام شود. مثلا بیگناهی در اروپا اسیر گناهکاری در ایران شود یا بالعکس.
اگر موبایل یک چیزی شبیه هایپر ترمینال ویندوز ۹۸ داشت که حتی بدون اینترنت عکس و فایل و مطلب می فرستادیم عالی بود. تین برزلی برای چنین روزی یک پیام رسان مستقل از اینترنت می خواست بسازد یا همچین خبری بود به گمانم.
اگر بطور اسنثنا برای یک یا عده خاصی اینترنت دستکاری شده باشد باز نامطمئن بودن این سرویس های پیام رسان بخصوص در شرایط بحرانی را مشخص می کند.