۲۳ آذر ۱۴۰۳

شرایط و ضوابط

سیاست حفظ حریم خصوصی

به گزارش آی سی تی نیوز، مسابقه برای توسعه رابط مغز و ماشین سرعت گرفته است. هرچند تراشه نورالینک ایلان ماسک بیشترین توجهات در این حوزه را به خود جلب کرده اما محققان سوییسی یک تراشه کوچک و نازک ابداع کرده اند که بسیار کارآمدتر به نظر می رسد. محققان دانشگاه EPFL این تراشه را ابداع کرده اند که جهشی در جهت ارتقای سرعت رابط مغز و ماشین به حساب می آید و قادر به خوانش فعالیت های مغز و ترجمه آنها به بازده ای مانند متن روی نمایشگر در دنیای واقعی است.

این دستگاه خاص که به رابط مینیاتوری مغز-تراشه(MiBMI) مشهور است، بسیار کوچک و شامل دو تراشه نازک ۸ میلیمتر مربعی است. در مقابل تراشه نورالینک ۲۳ در ۸ میلیمتر است. علاوه بر آن تراشه جدید نیاز به مقدار اندکی انرژی دارد، کم تهاجمی است و از دو سیستم کاملا یمپارچه تشکیل شده که داده را پردازش می کنند. نورالینک عملکرد متفاوتی دارد و برای فعالسازی آن باید ۶۴ الکترود در مغز کاشته شود. همچنین این تراشه به وسیله اپلیکیشنی روی یک دستگاه خارج از مغز پردازش را انجام می دهد.

MiBMI به تبدیل فعالیت های ظریف عصبی به متون قابل خوانش با دقت بالا و مصرف انرژی اندک کمک می کند.

برخلاف نورالینک که تاکنون در بدن بیمارانی کاشته شده، این تراشه هنوز درمحیط زنده آزمایش نشده است. امااطلاعات عصبی جمع‌آوری‌شده از آزمایش‌های قبلی رابط مغزی در آن به کار فت و ابزار توانست با دقت ۹۱ درصد فعالیت عصبی را به متن تبدیل کند.

برچسب ها:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های مرتبط
دسته بندی ها
پست های اخیر
برچسب ها