دولت ویتنام به تازگی به شرکتهای شبکه اجتماعی خارجی دستور داده است که فرآیند احراز هویت کاربران را اعمال کرده و اطلاعات این کاربران را در صورت درخواست مقامات، در اختیار آنها قرار دهند. این اقدام در راستای سیاستهای امنیتی و سایبری دولت ویتنام برای کنترل محتوای آنلاین و جلوگیری از انتشار مطالب ضددولتی صورت میگیرد.
به گزارش آی سی تی نیوز،طبق فرمان جدیدی که در تاریخ ۹ نوامبر صادر شد، تمامی پلتفرمهای اجتماعی با حداقل ۱۰۰ هزار بازدید ماهانه باید از تاریخ ۲۵ دسامبر ۲۰۲۴ قوانین جدید را رعایت کنند. این تغییرات به ویژه شرکتهای ارائهدهنده خدمات اطلاعاتی فرامرزی را ملزم به ذخیرهسازی و ارائه دادههای کاربران در صورت درخواست رسمی مقامات ویتنام میکند. طبق گزارشهای منتشر شده، شرکتها ۹۰ روز فرصت دارند تا به این مقررات عمل کنند.
دولت ویتنام در حالی این تصمیم را اتخاذ کرده که برخلاف چین، شبکههای اجتماعی معروف مانند فیسبوک را مسدود نمیکند، اما به شدت بر نظارت و کنترل محتوای آنلاین تأکید دارد. دولت تکحزبی ویتنام پیشتر در سال ۲۰۱۷ اقدام به ایجاد واحدی ویژه برای مقابله با انتشار دیدگاههای ضددولتی در فضای آنلاین کرده بود.
بر اساس دستورالعملهای جدید، شرکتهای شبکه اجتماعی باید هویت کاربران خود را با استفاده از شماره تلفن و یا کارت شناسایی رسمی ویتنامیها احراز کنند. تنها کاربران احراز هویتشده مجاز به ارسال محتوا، نظرات و پخش زنده خواهند بود. علاوه بر این، شرکتها موظف هستند دادههای شخصی کاربران، از جمله نام کامل، تاریخ تولد و شماره تلفن آنها را ذخیره کرده و در صورت لزوم، آن را به مقامات ویتنامی ارائه دهند.
محتواهایی که به عنوان غیرقانونی شناسایی شوند باید ظرف ۲۴ ساعت پس از شناسایی، حذف شوند و حسابها یا صفحاتی که به انتشار محتوای غیرقانونی متهم شوند، باید به مدت ۷ تا ۳۰ روز مسدود شوند.
این اقدام ویتنام در حالی است که دولتهای دیگر کشورهای جنوب شرقی آسیا نیز به دنبال تنظیم و کنترل بیشتر شبکههای اجتماعی و مقابله با تهدیدات آنلاین و اطلاعات نادرست هستند. ویتنام با بیش از ۷۲ میلیون کاربر فعال شبکههای اجتماعی در سال ۲۰۲۴، به دنبال تقویت نظارت و جلوگیری از تأثیرات منفی محتوای دیجیتال بر افکار عمومی است.