آیسیتی نیوز – یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است هنوز در دنیا رمز ارزها به رسمیت شناخته نمیشوند و محدودیتهای اعمالشده برای رمز ارزها در مدت اخیر نشان میدهد که هنوز این رمز ارزها قابلاعتماد نیستند.
استقبال از حوزه رمزارزها از زمانی آغاز شد که شاخص بورس روند نزولی به خود گرفت و ریزشهای پی در پی شاخص عدهای از سرمایه گذاران بازار بورس را به سمت دیگر بازارهای مالی رسمی و غیررسمی سوق داد که یکی از این بازارهای غیررسمی و پر ریسک رمزارزها بوده است.
در ماههای اخیر بیشتر اسم رمزارزها به گوش مردم میرسد و اغلب از سودهی این بازار نسبت به بازارهای دیگر مالی صحبت میکنند، اما کمتر کسی از ریسک بالای رمزارزها و نامحدود بودن دامنه نوسان آن سخن میگویند.
پیچیدگی رمزارزها به حدی بالاست که خرید و فروش آن نیاز به دانش و مهارت دارد و این بازار برای افراد مبتدی به دلیل احتمال بالای از دست دادن سرمایه در چند ساعت و یا اعلام کلاهبرداری به دلیل بی پشتوانه بودن رمزارزها میتواند بسیار زیان ده باشد.
بازار رمزارزها به اخبار نیز حساس است به طوری که یک توئیت در حوزه یکی از رمز ارزها باعث چند برابر شدن ارزش آن میشود و در حالت مقابل توئیت منفی ارزش یک رمز ارز را در یک روز به طور قابل توجهی کاهش میدهد.
این بازار نوظهور پشتوانهای ندارد از این روز کلاهبرداری در آن با روشهای بسیار ساده در حال انجام است و سودجویان برای کسب سود بالا به سمت این بازار کشیده شدند.
در روزهای اخیر روند نزولی بازار بسیاری از رمزارزها را تحت تأثیر قرار داد و در این بین بیتکوین که در بازار رمز ارزها رتبه اول را دارد تا حدود ۳۱ هزار دلار کاهش داد.
این در حالی است که در اواخر فروردین ماه قیمت این رمز ارز پر تقاضا در بازار تا ۶۴ هزار دلار نیز بالا رفته بود و نداشتن دامنه نوسان ارزش این رمز ارز را تا بیش از ۵۰ درصد کاهش داد در روز گذشته کاهش داد.
چندی پیش عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی نیز به مردم هشدار داد که سرمایههای خود را به بازارهای غیررسمی که هیچ مجوزی از نهادهای قانونی ندارند، وارد نکنند.
در همین راستا بهنام صمدی در گفتوگو با میزان، درباره رمزارزها گفت: هنوز در دنیا رمز ارزها به رسمیت شناخته نمیشوند و محدودیتهای اعمال شده برای رمز ارزها در مدت اخیر نشان میدهد که هنوز این رمز ارزها قابل اعتماد نیستند.
کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به این که این بازار نوظهور است کلاهبرداری به طور گسترده در آن انجام میشود و داراییهایی که با توئیت یک فرد نوسان بالایی پیدا میکند محل امنی برای سرمایه گذاری نیست.
به گفته وی تبدیل رمز ارزها به یک ارز برای داد و ستد زمان بر است و هنوز بانکهای مرکزی دنیا با رمزارزها کنار نیامدهاند، چون قدرت رمزارزها در مدیریت بازار پول و نقدینگی کشور به چالش میکشاند و بازار پر ریسکی است.
به هر روی امید میرود مسئولان با ورود به موقع مانع از فرصت سوزی و خسارت مجدد به مردم شوند. در این زمینه طرح مجلس برای ساماندهی بازار رمز ارزها میتواند مفید باشد. این طرح هنوز در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار نگرفته است.