رییس مرکز پژوهش های مجلس، از ماموریت دولت و مجلس به این مرکز در خصوص بررسی زمینه های واگذاری حداکثری امور از مرکز کشور به استان ها خبر داد و گفت: با چابک سازی دولت می توان موتور محرک کشور را توانمند کرد.
به گزارش آی سی تی نیوز، بابک نگاهداری در برنامه پایش، در خصوص دستاوردهای سفر دکتر قالیباف، رییس مجلس به ژنو جهت حضور در یکصد و چهل و نهمین اجلاس اتحادیه بینالمجالس جهانی (IPU) با موضوع استفاده از علم، فناوری و نوآوری برای آیندهای مسالمتآمیزتر و پایدارتر، گفت: بیشتر مراکز آیندهپژوهی دنیا اذعان دارند که تا سال ۲۰۵۰ پیشران تمام تحولات دنیای آینده، علم و فناوری است.
وی با بیان اینکه در دنیای امروز، ثروت، قدرت و توانمندی در دانش است، تصریح کرد: امروزه حتی حکمرانی هم دانشبنیان شده و اهمیت حکمرانی دانشبنیان کمتر از اقتصاد دانشبنیان نیست؛ بنابراین اینکه یکصد و چهل و نهمین اجلاس اتحادیه بینالمجالس جهانی رو موضوع علم و فناوری متمرکز شد، اقدام به جایی بود.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس، در ادامه خاطرنشان کرد: در زمینه علم و فناوری همواره این سوال مهم مطرح است که آیا دانشمندان و محققان در زمینه علم و دانشی که تولید میکنند مسئولیت اجتماعی و اخلاقی دارند یا خیر؟ آیا اینکه از دانش در مسیر جنایات در غزه، فلسطین و لبنان استفاده میشود، آنها مسئولیتی دارند یا خیر؟ چرا که امروز میبینیم جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی با فناوریهای روز دنیا صورت میگیرد.
هوشمند سازی؛ یکی از رویکردهای چهارگانه مجلس
وی با اشاره به رویکر رییس مجلس به استفاده از نظر کارشناسی مرکز پژوهشهای مجلس، عنوان کرد: یکی از رویکردهای چهارگانه مجلس، هوشمندسازی بوده است و مرکز پژوهشهای مجلس در همین زمینه کارهای ویژهای را انجام داده است که دستیار هوشمند تنقیح قوانین یکی از این موارد است. راه اندازی سامانه هوشمند چشم انداز اقتصاد ایران یکی دیگر از این موارد بوده است که بیش از ۳ هزار متغیر دخیل در افتصاد کشور و روابط آنها در این سامانه وارده شده و زمینه پیش بینی شرایط اقتصادی کشور را فراهم کرده است. در کنار اینها نقشه جامع پویایی شناسی ابرچالشهای کشور نیز با ورود ۱۰۶۷ متغیر در مرکز پژوهشهای مجلس تهیه شده است. همچنین در حال تلاش هستیم بیشتر فرایندهایی که قابلیت استفاده از هوش مصنوعی در قوه مقننه را دارند را از این طریق راه اندازی کنیم.
نگاهداری، در خصوص اقدامات مرکز پژوهشهای مجلس در خصوص برنامه هفتم پیشرفت، گفت: مرکز از ابتدای تدوین برنامه هفتم، مشارکتی جدی در این زمینه داشت و با مشارکت دولت و مجلس ، برنامه هفتم مصوب و وارد فاز اجرایی شد اما کار مرکز به همین جا ختم نشد بلکه در مرکز تمام احکام برنامه هفتم به تفکیک وزارتخانهها و دستگاهها احصا و شاخصهای این برنامه و هدفگذاریها استخراج و سامانهای بر این مبنا تهیه شده است که امیدواریم در طول ۵ سال برنامه، میزان پیشرفت برنامه را دنبال کنیم.
وی با تاکید بر اینکه در بحث برنامه هفتم نباید اولویتها را گم کنیم، گفت: در این زمینه چند اولویت را مشخص کرده و در اختیار دولت محترم قرار دادهایم که خوشبختانه مورد استقبال دولت هم قرار گرفته است.