رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران گفت: مرکز رشد فناوری را با هدف توسعه هوش مصنوعی فعال کرده ایم و در آینده از تمام افرادی که ایده خلاقانهای داشته باشند، پشتیبانی میکنیم.
به گزارش آی سی تی نیوز،محمد حسنزاده رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) ، درباره اقدامات ایرانداک در حوزه هوش مصنوعی، اظهار کرد: پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران ۴ ماموریت در حوزه «هوش مصنوعی» تعریف کرده است.
رئیس ایرانداک ادامه داد: اصطلاح نامهها را از قدیم در ایرانداک توسعه داده ایم و در آن ساختار زبانی به صورت منسجم و مدون روزآمد شده است، به مرور آن را به اتولوژی تبدیل کرده ایم و جدیدترین و روزآمدترین اتولوژیها در حوزه دانش علمی به صورت رایگان در اختیار تمام دست اندرکاران هوش مصنوعی قرار دارند.
رئیس ایرانداک گفت: دومین ماموریت در حوزه هوش مصنوعی «ایجاد زمینه برای ارائه خدمات زیرساختی» است، یکی از مشکلات عمده هوش مصنوعی دستیابی پژوهشگران و دانشمندان و حتی کسب و کارها به زیرساختهای یکپارچه و پایدار است که در پژوهشگاه با ایجاد آزمایشگاه هوش مصنوعی و توسعه زیرساختها در مسیر ارائه خدمات زیرساختی به اهالی هوش مصنوعی گام برداشته ایم.
، درباره اقدامات ایرانداک در حوزه هوش مصنوعی، اظهار کرد: پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران ۴ ماموریت در حوزه «هوش مصنوعی» تعریف کرده است.
وی با بیان اینکه «تامین محتوای مورد نیاز و ایجاد زمینه برای اهالی کسب و کار پژوهش و فناوری» اولین اولویت ایرانداک در هوش مصنوعی است؛ تاکید کرد: پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران از قدیم اطلاعاتی را در اختیار داشته در حوزه پیکرهای زبانی فعالیت کرده است، در این راستا اولین پیکرههای زبانی را در ایرانداک راه اندازی کرده ایم و روی جدیدترین یافتهها و پژوهشها در حال فعالیت هستیم.
حسن زاده، سومین وظیفه ایرانداک در حوزه هوش مصنوعی را مشارکت در سیاست گذاری این فناوری عنوان کرد و گفت: از آنجایی که دادههای مربوط به رتبه بندی و روندها و ابرروندها در پژوهشگاهها از ۶۰ سال پیش جمع آوری شده است؛ بنابراین به صورت روزآمد در اختیار تمام مراجع تصمیم گیری و تصمیم سازی قرار داده شده است. علاوه بر آن تحلیلهایی از روند هوش مصنوعی و رشتههای زیرمجوعه آن و جایگاه کشور جمع آوری، تحلیل و به مراکز تصمیم گیری و تصمیم سازی ارائه میشود.
وی تاکید کرد: چهارمین ماموریت پژوهشگاه «آموزش و همگانی سازی» است، افتخار داریم در طول سال گذشته سه مجموعه هوش مصنوعی را راه اندازی کرده ایم که در قالب مدارس هوش مصنوعی با حضور افراد خبره و توانمند هم در داخل پژوهشگاه به صورت حضوری و مجازی و هم به درخواست کسب و کارها وسازمانها یعنی بیرون از محوطه پژوهشگاه برگزار میشوند.
رئیس ایرانداک اضافه کرد: آزمایشگاه کودکان دیجیتال را با هدف توانمندسازی ورود نسل جدید به عصر فضای مجازی و هوش مصنوعی راه اندازی کرده ایم، و به برنامه ریزی برای برگزاری اولین المپیاد بازیهای منطقهای و ریاضی پرداخته ایم. گفتنی است که آزمایشگاه کودکان دیجیتال در حال طراحی بازیها و سازو کارهای ذهنی و پرورش ذهن در راستای تفکر خلاق و نوآوری است و با همکاری شهرداریهای منطقه و مجامع علمی تخصصی و حرفهای کار خود را ادامه میدهد.
رئیس ایرانداک در پایان گفت: مرکز رشد فناوری را با هدف توسعه هوش مصنوعی فعال کرده ایم، اما در این زمینه در گامهای اولیه هستیم؛ چرا که تاکنون سابقه نداشته ایم، اما در آینده از تمام افرادی که ایده خلاقانهای در زمینه هوش مصنوعی دارند پشتیبانی خواهیم کرد.
حسن زاده تاکید کرد: هدف نهایی ما دستیابی به سرزمین نوآوری علوم و فناوری اطلاعات ایران است که یکی از حوزههای جذاب و مورد توجه آن هوش مصنوعی است. برنامههای حمایتی معمولا پس از ایجاد مرکز رشد مشخص میشوند که شامل ارائه خدمات پشتیبانی توانمندی سازی و مشاوره و تامین فضا و کمک به تامین مالی و آزمایشگاه و زیرساخت هاست.
منبع: وزارت علوم تحقیقات و فناوری