آیسیتی نیوز – پیش بینی میشود که اینترنت ماهوارهای استارلینک که از سوی طرح اسپیسایکس ایلان ماسک هدایت میشود تا ماه سپتامبر (شهریور-مهر) بتواند پوشش جهانی پایدار داشته باشد اما پس از آن نیاز به تاییدیههای نظارتی خواهد داشت.
جووانی شاتول، مدیر ارشد اجرایی و رئیس هیاتمدیره اسپیسایکس در یک کنفرانس فناوری گفت: «ما با موفقیت ۱۸۰۰ ماهواره مستقر کردهایم و زمانیکه همه این ماهوارهها به مدار عملیاتی خود برسند پوشش جهانی پایدار خواهیم داشت که احتمالا در بازه زمانی ماه سپتامبر خواهد بود.»
با این حال وی تاکید کرد: «پس از آن ما وارد روند وضع مقررات خواهیم شد که باید به هر کشور مراجعه کنیم و برای ارائه خدمات مخابراتی تاییدیه بگیریم.»
به گزارش یورونیوز شاتول گفت، استارلینک قصد دارد ۱۲ هزار ماهواره با هزینه تقریبی ۱۰ میلیارد دلار مستقر کند و در حال حاضر خدمات بتا را در ۱۱ کشور ارائه میدهد.
مدیرعامل شرکت اسپیس ایکس در ماه مارس گذشته نیز در پاسخ به یک کاربر ایرانی در توییتر درباره اینترنت ماهوارهای و امکان دسترسی ایرانیان به آن گفت که تا جایی که بتواند حمایت میکند. این کاربر تاکید کرده بود که امکان دارد دسترسی ایرانیان به اینترنت جهانی به زودی قطع شود.
اینترنت ماهوارهای استارلینک یک شبکه اینترنت جهانی است و برای سرویسدهی به هیچ منطقه جغرافیایی خاصی محدود نمیشود. به کمک این سیستم جدید، سرعت انتقال دادهها بین ۵۰ تا ۱۵۰ مگابیت در ثانیه خواهد بود و زمان تاخیر برای دریافت پاسخها نیز به حدود ۲۰ تا ۴۰ میلیثانیه میرسد.
خبرگزاری برنا نیز در این باره نوشت: ماه گذشته میلادی مدیرعامل اسپیس ایکس، ایلان ماسک اعلام کرد که این شبکه ارتباطی پیش از ۵۰۰ هزار سفارش دریافت کرده است. اسپیس ایکس برنامههای زیادی برای استارلینک دارد و برای مثال میخواهد آن را در اختیار مسافران هواپیماها قرار دهد.
کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) در سال جاری میلادی برنامههای اسپیس ایکس برای پرتاب ماهوارههای بیشتر در مدار پایینتر زمین را تایید کرد تا این شرکت بتواند اینترنت پرسرعت را در اختیار کاربران بیشتری قرار دهد.
با وجود رشد فوقالعاده اینترنت ماهوارهای استارلینک در یکی دو سال گذشته، اسپیس ایکس در این زمینه تنها نیست و برای مثال آمازون با سیستم «کویپر» میخواهد با شرکت ایلان ماسک رقابت کند. البته میتوان به شرکت بریتانیایی وان وب هم اشاره کرد.