۲۲ آذر ۱۴۰۳

شرایط و ضوابط

سیاست حفظ حریم خصوصی

آی‌سی‌تی نیوز – مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش با اشاره به فرایند ثبت نام الکترونیکی دانش آموزان در مدارس گفت: تمام اطلاعات مربوط به لازم التعلیم های کلاس اول از ثبت احوال دریافت شده و امکان رصد دقیق بازماندگان از تحصیل فراهم شده است.

به گزارش ایسنا، محمود حبیبی در نشستی خبری با بیان اینکه با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس این نیاز وجود داشت که از زیست بوم قبلی به زیست جدید فضای مجازی برویم و راه اندازی شبکه شاد در همین راستا صورت گرفت. علاوه براین باید نوع ارائه خدمات دیگری نیز با زیست بوم جدید تغییر می کرد و هماهنگ می‌شد.

وی افزود: ارائه الکترونیکی تاییدیه تحصیلی و ثبت نام دانش آموزان دو تصمیم مهم در این زمینه بود. پروژه تاییدیه تحصیلی از مهر سال گذشته آغاز شد و امروز دیگر نیازی به مراجعه حضوری ندارد.

 

ثبت نامها غیرحضوری شد

مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ثبت نام الکترونیکی نیز با یکپارچه سازی سامانه ها مقارن شد که از دی ماه کلید خورده بود گفت: قرار است همه فعالیت های دانش آموزان در این سامانه مدیریت شود. خدماتی که از این پس قرار است به دانش آموزان و اولیاء ارائه شود از طریق سامانه “سیدا” و درگاه “پادا” ارائه می‌شود. کار را از دی ماه و با مشاهده کارنامه ها شروع کردیم و به تدریج فعالیت های دیگر هم به آن افزوده شد. نقل و انتقال دانش آموزان و صدور کارت های آزمون امتحانات نیز از این جمله بود. پروژه ثبت نام نیز به صورت غیرحضوری برنامه ریزی شد.

 

احراز هویت محل سکونت دانش آموزان از سال آینده

حبیبی افزود: در سنوات قبل سامانه های ما مدیرمحور بود اما نیاز بود که معماری تغییر کند. سامانه جدیدی طراحی شد و این آمادگی را داریم که از خرداد با ثبت نام اول دبستان آغاز کنیم و به مرور در پایه های دیگر پس از اتمام امتحانات، فرایند ثبت نام را تکمیل کنیم.

وی با اشاره به اتصال به بانک های اطلاعاتی سازمان های دیگر گفت: تمام اطلاعات مربوط به لازم التعلیم های کلاس اول از ثبت احوال دریافت شده و امکان رصد دقیق بازماندگان از تحصیل فراهم شده است. سرویس شاهکار وزارت ارتباطات نیز برای تایید موبایل سرپرستان دانش آموزان مورد استفاده قرار می گیرد. سرویس دیگر که تا مهرماه ادامه دارد، سامانه اداره پست است و تا مهرماه فعال است که محل سکونت و غیره را مشخص می کند. احراز هویت محل سکونت را نیز از سال آینده خواهیم داشت.

حبیبی درباره مشکلات سامانه سیدا و سرانجام سامانه های دیگر وزارت آموزش و پرورش مانند سناد گفت: طبیعتا هرسامانه ای در آغاز کار با مشکلاتی مواجه است. اطلاعات سامانه سناد به سیدا منتقل شد و از شروع سال تحصیلی جدید دیگر همه اقدامات مانند کلاس بندی و غیره روی سیدا انجام می شود. پروژه یکپارچه سازی سامانه ها را داریم که سیدا هسته اصلی سامانه هاست و پایگاه اصلی وزارتخانه می شود اما به مفهوم تعطیلی مابقی سامانه ها نیست، بلکه دیگر سامانه ها اطلاعاتشان بر مبنای سامانه یکپارچه خواهد بود.

وی افزود: درباره توزیع کتب درسی جلساتی با سازمان پژوهش داشتیم و در تلاشیم ارتباطش را با سامانه سیدا برقرار کنیم. فعلا ارتباطش با سامانه سناد است و اتصال آن با سیدا بتدریح انجام می شود.

 

سرانجام سیمکارت دانش آموزی به کجا رسید؟

مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش با اشاره به ورود به زیست بوم جدید آموزش درباره توزیع سیمکارت دانش آموزی گفت: ما و اولیاء نگرانی هایی درباره آسیب های فضای مجازی داشتیم و برای صیانت دانش آموزان از مخاطرات فضای مجازی طرح سیمکارت دانش آموزی را در دستورکار قرار دادیم که مطالعات آن با وزارت ارتباطات انجام و پیش نویس اولیه طرح آماده شده است و مراحل نهایی خود را طی می‌کند.


نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های مرتبط
دسته بندی ها
پست های اخیر
برچسب ها