آی‌سی‌تی نیوز – معاون دبیرخانه شورای تخصصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: بیماران نتوانسته‌اند از خدمات دفترچه بیمه الکترونیک استفاده کنند. به گزارش رادیو گفت‌وگو، محمد حق ازلی با تاکید بر اینکه در اجرایی‌شدن پرونده‌های الکترونیک بیماران باتوجه‌به اینکه مسائل بیمار در واقع اسرار محرمانه بوده و باید حفظ شود، گفت: در اجرای […]

آی‌سی‌تی نیوز – معاون دبیرخانه شورای تخصصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: بیماران نتوانسته‌اند از خدمات دفترچه بیمه الکترونیک استفاده کنند.

به گزارش رادیو گفت‌وگو، محمد حق ازلی با تاکید بر اینکه در اجرایی‌شدن پرونده‌های الکترونیک بیماران باتوجه‌به اینکه مسائل بیمار در واقع اسرار محرمانه بوده و باید حفظ شود، گفت: در اجرای نسخ الکترونیک در شرایط فعلی خدشه‌ای به امنیت اسناد وارد شده است که نظام‌پزشکی باید مجدداً با فراهم‌کردن زیرساخت‌ها این کار را به‌صورت یکپارچه انجام دهد.

حق ازلی تصریح کرد: پرونده‌های الکترونیک در کشور هنوز کامل اجرایی نشده و از ابتدای دی‌ماه اجرای نسخ الکترونیکی بر اساس بر اساس آمادگی‌های زیرساختی که خود پزشکان تأمین کرده بودند اجرایی شد ولی به دلیل اشکالاتی که در زیرساخت وجود داشت اجرای این طرح تا اول اردیبهشت‌ماه به‌تعویق‌افتاده است.

معاون دبیرخانه شورای تخصصی وزارت بهداشت و درمان ادامه داد: نسخه الکترونیک و امضای الکترونیک پزشکان در یک زیرساختی باید اجرایی شود که پرونده الکترونیک که در برگیرنده تمام مختصات سلامتی افراد است به آن سیستم متصل بوده و این امکان وجود داشته باشد که پزشکان با استفاده از پرونده الکترونیک احاطه کامل به تمام مسائل سلامتی فرد داشته و در حیطه‌ای که می‌خواهند ایفای نقش داشته باشند با استفاده از اطلاعات در پرونده الکترونیک، اقدامات تشخیصی، درمان‌ها و اقدامات آزمایشگاهی را در آن ثبت کند و همچنین امکان ارتباط با بیمه‌ها برقرار باشد.

 

ضرورت بازبینی در ساختارهای موجود

حق ازلی در ادامه با بین اینکه در حال حاضر در خارج از شهرهای بزرگ مثل تهران این سامانه‌ها تا حدود ۹۰ درصد پوشش ایجاد کرده‌اند گفت: این به معنای آن نیست که همه اقدامات به شکل کامل در حال انجام است چرا که در برخی از موارد چون فرایند ثبت درست انجام نشده یا ارتباط نسخه‌ها در برخی از شبکه‌ها برقرار نشده است، بیماران نتوانسته‌اند از خدمات بیمه استفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه ادامه این روند ممکن است ارتباط بین بیماران با پزشک و یا ارتباط بین بیماران با بیمه‌ها را دچار آسیب کند افزود: باید این ساختارها بازبینی شوند و به جز امنیت، دردسترس‌بودن و همچنین بازخورد آن در مرحله نهایی موردتوجه قرار گیرد.

معاون دبیرخانه شورای تخصصی وزارت بهداشت و درمان گفت: در اجرایی‌شدن طرح امضای الکترونیک اگر همکاری وزارت بهداشت با سازمان نظام‌پزشکی باشد نتیجه مطلوب‌تر است چرا که همه پیش‌بینی‌های لازم احتمالاً از طریق سازمان نظام‌پزشکی انجام نخواهد شد و لازم است ساختارهای وزارت بهداشت و همچنین ساختارهای خارج از آن مانند وزارت ارتباطات، وزارت اطلاعات و امنیتی کشور هم دخیل باشند.

وی با اشاره به اینکه شاکله‌ای مرتبط با ارائه خدمات پیشگیری، خدمات درمانی، تشخیصی، روانپزشکی و سلامتی مربوط به وزارت بهداشت است گفت: مسئولیت‌های متعددی بر عهده وزارت بهداشت است و اگر یک بازوی اجرایی مناسبی مثل سازمان نظام‌پزشکی این وظیفه را با کمک وزارت بهداشت با برنامه منسجم پیش ببرد نتیجه بهتری خواهد داشت.

نسخه الکترونیک در مناطق محروم تسهیل‌گر نیست
در خبر دیگری در همین رابطه عضوکمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: به دلیل مهیا نبودن زیرساخت‌های اینترنتی تجویز نسخه الکترونیک روند درمان بیماران را تسهیل نمی‌کند.

ملک فاضلی در گفت‌وگو با ایسکانیوز، درباره مصوبه شورای عالی بیمه مبنی بر افزایش حدود ۲۸ درصدی تعرفه سلامت اظهار کرد: افزایش تعرفه پزشکان عمومی و متخصص در حالی صورت گرفته که در خصوص بیمه سلامت این افزایش فقط هفت درصد بوده است.

وی با بیان اینکه با توجه به تعهدات بیمه سلامت در پرداخت‌های سال آینده باید افزایش متناسبی برای این بیمه منظور شود، افزود: این در حالی است که شرکت‌های بیمه گاه هشت الی ۹ ماه در پرداخت سهم پزشکان و داروخانه‌ها تأخیر دارند و با عدم پرداخت توسط بیمه‌ها مواجهیم.

نماینده مردم سیستان و بلوچستان با اشاره به مشکلات فراروی پزشکان و داروخانه داران در حوزه نسخه الکترونیک تصریح کرد: نسخه الکترونیک وارد سامانه و سازوکار پرداخت‌های دارویی و پزشکی شده است که به دلیل عدم گسترش سازوکار اجرای آن در حوزه زیرساخت‌های اینترنتی در این مدت عملاً به جای تسهیل روند سلامت برای بیماران سختی به آنان تحمیل کرده‌ایم.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در استان سیستان و بلوچستان آنچه شاهد هستیم این است که افراد تحت بیمه تأمین اجتماعی و سلامت دچار یک سرگردانی شده‌اند. لذا باید طرح‌ها را زمانی اجرایی کنیم که خدمات آن برای مردم تسهیل کننده باشد نه اینکه بیشتر سرگردانی برایشان ایجاد کند.

فاضلی گفت: اگر می‌خواهیم بیمه‌ها به موقع تعهدات خود را به کسانی که در قالب پیشگیری، درمان و دارو خدمت می‌گیرند ادا کنیم، باید بودجه متناسبی را برای این حوزه تخصیص دهیم.

به گزارش ایسکانیوز، سجاد رضوی رئیس شورای‌عالی بیمه پیش از این درباره چالش‌های تعرفه‌گذاری خدمات سلامت و گلایه‌های ارائه دهندگان خدمات سلامت نسبت به فاصله زیاد قیمت تمام شده خدمات با قیمت خرید خدمات از سوی سازمان‌های بیمه‌گر گفته بود: تعرفه یکی از مؤلفه‌های حوزه سلامت است که همیشه با قوانین انتظاماتی در حوزه پزشکی مانند سیستم ارجاع و پزشک خانواده و همچنین سیاست و اقتصاد سلامت ارتباط دارد و این مؤلفه‌ها نسبت به هم تأثیرگذارند.